nyheter Annonser Anmäl dig här för vårt nyhetsbrev steg 2/3 - spela på klubben Före, under och efter spelningen.

Före…
Förköpsbiljetter.
För oss är det viktigt att alla band verkligen gör sitt bästa för att fixa en stor publik. För att inget band skall ”floppa” och göra kvällen sämre för de andra banden vill vi att alla band säljer 20 st förköpsbiljetter á 60:- till sina fans. Dessa får bandets kontaktperson hemskickade tillsammans med en faktura på 1200:-. När biljetterna är sålda har bandet pengar till fakturan.

Extrabiljetter. För en del band räcker inte 20 biljetter. Då går det bra att beställa extrabiljetter. Det är inget säljkrav på extrabiljetterna. Pengarna för dessa redovisas på soundcheck.

Flyers. Vi skickar ut 80 st flyers med ert bandnamn på.

Affischer. De band som vill kan också få 25 st affischer i A3-format med bandnamnet på.

Intervju & Foto. Vi träffas i Molotov Studios lokaler på Gärdet. Där finns en journalist som gör en intervju med alla band och en fotograf som tar pressbiler. Materialet kommer sedan att användas på vår hemsida www.fight-club.se och till pressutskick.

fight-club.se På vår hemsida kan era fans läsa intervjuer med banden och kolla på bilderna från fotosessionen. Vi lägger också upp livebilder från varje kväll.

...under…
Soundcheck. Varje band soundcheckar i 20 minuter för att få perfekt scenljud. Det är bra om man soundcheckar en låt där alla instrument/körer är med.

Scentekniker. Vår tekniker/roddare som jobbar på scenen ser till att allt funkar för artisterna på soundcheck och under spelningen. Han skriver av alla artisters inställningar på soundcheck och rattar sedan in rätt ljud innan ni går upp på scen.

Backline. Vi har en komplett backline. De flesta band behöver bara ta med sig egna instrument, sladdar och trummpinnar.

Ljudtekniker. Ser till att ljudet alltid är högklassigt genom att använda vår kraftfulla frontline på rätt sätt.

Ljustekniker. Vi har en fet ljusrigg och vår ljustekniker kommer att göra er show mäktig.

Live-inspelning. De band som tar med sig en inspelningsbar minidisc/mp3-spelare kan få hjälp av vår ljudtekniker att ansluta den till mixerbordets main-out och spela in giget.

Ölbiljetter. Alla bandmedlemmar får 2 st biljetter som gäller för öl/cider/vin/läsk.

Demoförsäljning. Vår kassapersonal ombesörjer försäljningen av demos/t-shirts/etc.

Foto. En professionell fotograf kommer att dokumentera hela kvällen.

...och efter spelningen.
Fler spelningar. De band som drar minst 50 fans får fler spelningar på andra scener i Stockholm. Vi jobbar för tillfället med Riddarkällaren, Mosebacke, Allhuset och Strand. Vår kassapersonal frågar alla vilket band de har kommit för att lyssna på.

Gratis Studiotid De band som drar minst 50 fans belönas med 6 timmar gratis inspelningstid med tekniker/producent i Molotov Studios. Ljudprover finns på www.molotovstudios.com.

Gage. Som alternativ till gratis studiotid (se stycket ovan) kan band som drar minst 50 fans få gage när kvällen är slut. Gaget är 15 kr per besökare som kommit för att se bandet. Exempel: Ett band drar 70 pers. Bandets gage blir 1050:-. Gaget måste hämtas ut under kvällen, kontakta med någon i personalen.

Bilder. De bilder som togs under minifestivalen Fight Club laddas upp på hemsidan och är fria att använda såvida fotografens namn anges vid publicering samt att bilderna inte används i stötande eller störande sammanhang.

NÄSTA>>>