Fight Club
30 april '13
Plats: Debaser Medis, Medborgarplatsen
T-bana: Medborgarplatsen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Gunpoint Gunpoint bildades i Januari 2012 av Fredrik Bousset(sång) och Johan Lindon(bas) samt Håkan Berg. I början jammades det runt med diverse covers men efter ett tag tröttnade man på detta och började skriva eget. Ca 2 månader senare togs Mattias Johansson(gitarr) in och nya "egna" låtar repades in. I Juni avverkades den första spelningen på ett fullsatt Stampen vilket gav blodad tand. En till gittarist Pelle Blid (gitarr/kör) togs in och även en ny trummis - Henke togs in, då Håkan valde att hoppa av. Sen dess har Gunpoint repat in nytt material och även gjort ett mkt uppskattat gig på Faching samt på KGB Bar. Bandet spelat in två demo låtar "All Fired Up", "Lucifer Is Winninig" i Molotov Studio. Gunpoint spelar en slags melodiös garge/punk rock och influenserna är: Ramones, The Hives, Motorhead samt GN´R. Bandets Hemsida 20:00 Faragó Gillar du blandningen av rock, soul och jazz kan Faragó definitivt falla dig i smaken. Lägg dessutom till en redig blåssektion, diverse slagverk och piano så har du ännu mer att tycka om. Faragó, vars stomme består av fem personer, har nämligen tagit med sig ett kompband om fyra-fem personer från skolan, och vi kan räkna med en ordentlig show.
- De är alla jävligt viktiga för vårt sound. De tillför ju en touch av det gamla även i det nya soundet. Och trots att de kanske ses som ett kompband så har de faktiskt en hel del att säga till om.
Bandets Hemsida 20:30 Marsabit Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Troopical Troopical är ett reggaeband från från hjärtat av Stockholm som alltid levererar tungt gung och riktigt sköna vibes. Deras krispiga blåsslingor, tunga basgångar och energirika vocals med influenser från roots reggae, dance hall, och Ska får de garanterat publikens hjärtan att slå i baktakt. Med en inspelad EP från den legendariska reggaestudion Rub-a-dub i ryggen är deras enda väg nu framåt! Bandets Hemsida 21:30 Adiafora & Trädvältarklubben Allt började på en fest i Huddinge. Ett gäng kompisar fick för sig för att dra ut i skogen och, som de själva beskrivit det, "välta några träd". Sagt och gjort, trädet föll och Trädvältarklubben uppstod. Idag består man av tio stycken både trädvältare, icketrädvältare och en saxofonist som skjuter älgar. Längst fram står de tre killarna som utgör Adiafora, en rapgrupp som ikväll alltså backas upp av komp från just Trädvältarklubben.
- Det är ju någonstans rap hela tiden, och trädvältargrejen har lite blivit vårt trademark. Vissa måste sälja knark eller döda någon för att synas, vi valde att välta träd istället. Vad gäller musiken så är den melodisk och dansant.
Bandets Hemsida 22:00 Riff Knives Riff Knives bildades 2008 och är en rap/rock/funksextett från Stockholm och har under de senaste åren varit ett av de hetaste rookiebanden i Sverige. Med en energi som 2011 vann dem titeln ”Sveriges Bästa Liveakt” och spelningar på bland annat Hultsfred och Piteå Dansar och Ler gick Stockholmssextetten under andra halvan av 2012 in i Dreamhill Studios för att skapa ett debutalbum. Den 28:e mars släpptes första singeln “Fire” från detta album som direkt seglade högt upp på iTunes topplistor. Nu är det dags att inta Debaser Medis scen och vis vart skåpet ska stå! Bandets Hemsida