Fight Club
19 april '13
Plats: Fasching, Kungsgatan 53
T-bana: T-centralen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Oracle Oracle är ett progressivt rockband med influenser som Pink Floyd, Genesis, Rush, Yes etc. Bandet har funnits i olika former tidigare men det var först i höstas som de hade sina första seriösa spelningar på t.ex Stampen och Broder Tuck. Materialet är varierande och bandet fokuserar ofta på längre låtar med mycket variation i form av tonarts- och taktbyten samt mycket dynamik. Bandets Hemsida 20:00 Sleeping Fools Sagt om Sleeping Fools:
"Indierockbandet Sleeping Fools bjuder på akustiska gitarrer och snyggt arrad stämsång mitt i det rockiga soundet. Ibland åker även saxofonen/munspelet fram för att lägga ytterligare touch. Här finns gott om melodier och känsla. Publiken jublar och stämningen på Debaser Medis är på topp. Det märks på framförandets energi och närvaro att de brinner för musiken."
Bandets Hemsida 20:30 Stop! Wait.. Go! Stop! Wait... Go! är ett rock/pop band som precis börjat lira ute igen efter ett avhopp från en av gitarristerna. Detta har lett till ett något snällare sound men med mer energi i låtarna än tidigare. Med en akustik och en elgitarr får låtarna en särskilt fyllighet och med den helt underbara Alexandra på sång är detta något särskilt. Nu är det dags att spela på Fasching igen, och den förra gången var en av de bästa spelningarna bandet har gjort! Bandets Hemsida 21:00 Emil Dickson & The Sleepwalkers Emil Dickson är en svensk musiker, sångare och låtskrivare från Stockholm. Efter år av skrivande och giggande med olika projekt stod Emil med en handfull låtar som inte riktigt passade in i hans dåvarande band. Dessa pop- och rocklåtar, ibland med akustiska inslag, bestämde han sig istället för att utveckla och spela in på egen hand. Han har nu satt ihop livebandet The Sleepwalkers som hjälper honom att skapa ett extremt tryck, en energirik liveshow och som tar låtarna till nästa nivå. Man har redan hunnit riva av ett antal spelningar i hemstaden Stockholm och håller för tillfället på med en ny EP-inspelning. Bandets Hemsida 21:30 Antonia Vai Alltsedan Antonia Vai började spela in och producera sina egna låtar i sovrummet eller på slumpmässiga hotell under resande fot, har dom cirkulerat och spridits över internet, och sakta har en växande efterlängtan dykt upp efter ett debutalbum. Nu har hon äntligen släppt "Lovers and Prophets", en hyllning till förbjuden kärlek, romantiseringar och helgonförklaringar. Det är berättande folksoul, där musik och text har lika stor betydelse, vridna historier med melodier som aldrig blir förutsägbara. Men för att greppa helheten, ska man se henne live. Med ett band bakom sig och total scennärvaro, utlovas det mycket passion och attityd, rytmer och utrop, explosivitet och dynamik. Bandets Hemsida 22:00 Joachim Dahlbergs Vindkraft Joachim Dahlberg lämnade den progressiva rocken bakom sig för att förenkla och göra något nytt. Tanken var att enbart plocka med sig gitarren och spela varhelst han fick. Det dröjde dock inte länge förrän visionerna växte ur den kostymen och Joachim ringde in vänner för att bygga ut musikaliskt. Projektet fick namnet Vindkraft. -Det är så barnsligt roligt att spela i band och den längtan tog över, och musiken tenderar att kräva fler händer och röster. Nu är vi fem personer och jag tror vi har växt färdigt nu men man vet aldrig. Bandets Hemsida