Fight Club
26 februari '13
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Kajsa Adler
Foto: Henrik Palm
19:30 Oracle Robin och Lukas började spela tillsammans 2009. Efter att ha gått igenom ett par oseriösa medlemmar har de nu blivit fem stycken bandmedlemmar som ger allt i bandet. De nämner band som Pink Floyd när de pratar om sitt sound, de sticker ut mycket och har inte hört något annat band som låter som dem, särskilt som unga musiker.
Med fokus på musiken har de har många instrument på scenen och överraskar gärna live. De har en del inspelat material sen tidigare och nu under sportlovet ska de spela in delar till en ny låt.
Bandets Hemsida 20:00 Musky Tears Musky Tears har spelat tillsammans sen de började hänga i högstadiet i Sollentuna. För bara sex månader sen bestämde de sig för att verkligen satsa på bandet som inspireras av amerikansk alternativ rock. Nu repar de tillsammans minst tre dagar i veckan, när inte skola och jobb står i vägen. Bandet är helt självlärda på alla instrument, vilket ger dem en känsla av frihet. Det finns inga regler för rätt och fel. Bandet drivs av nyfikenheten och känslan, mer än av tanken. Under december 2012 spelade de in helt nytt material, live i studio. Bandets Hemsida 20:30 Gullmarsplan "Att försöka beskriva sin egen musik är som att bli väckt på nattbussen och avkastad vid ändhållplatsen. Man känner sig lite vilsen och börjar fundera på vad man håller på med. Det slutar aldrig bra. När vi skulle göra vårt första gig för ett halvår sen fick vi frågan för första gången. Ägaren till puben i Arvika ringde och behövde veta vad vi spelade för musik eftersom han skulle sätta ut en annons i lokaltidningen. Vi sa att vi spelade blues." Bandets Hemsida 21:00 Mountain Bird Det ambitiösa 6 manna bandet Mountain Bird grundades som ett soloprojekt hösten 2011 av Adam Öhman och har sedan dess utvecklats till en uppstickare på den svenska indie-scenen efter att de blev Urban Cones förband och spelade inför ett fullsatt Södra Teatern. Debutsingeln ”Violent Night” tog sig även ända vägen in till Sveriges Radio P3 och den andra singeln klättrade upp på iTunes 100 topp med en rasande fart. Med influenser som Bon Iver, Explosions In The Sky och James Blake skapar de en känslomässig berg- och dalbana av syntar, gitarrer och sång.
Nu i vår släpper de sin debut EP och ser inget stopp för framtiden.
Bandets Hemsida