Fight Club
15 december '12
Plats: Fasching, Kungsgatan 53
T-bana: T-centralen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Crème De La Crème Det har gått lång tid sedan Creme de la creme blott var ett projektarbete på gymnasiet, uppbyggt av rockballader. Idag spelar man någon slags funkrock, som bara blir funkigare och funkigare för varje år ("slutar väl med att vi spelar James Brown-covers").
- Det var ganska spritt till en början, vi gjorde en låt här, en låt där, men det det har alltid varit någon form av rock. Och till slut, när vi fick in vår trummis, märkte vi precis vad det var vi ville spela.
Bandets Hemsida 20:00 No Definite Time Sedan No Definite Time gästade FC senast har en del hänt med bandet. Dels har man släppt singeln ''Fly'' på Itunes och Spotify och dels har man hunnit bli mycket bekvämare på scen. Nu under hösten har pop/rockbandet gjort spelningar på klubbar i Stockholm och är laddade att spela på Fasching för första gången! Bandets Hemsida 20:30 Love Of My Life Love Of My Life är ett av Stockholms mest intressanta rockband. Mixen av 80 tals influenser tillsammans med modernare dansbeat och elektronik skapas ett sound som för tankarna till en blandning mellan Robyn och Talking Heads.. Med Anna och Patrik som vokala ciceroner skapar Love of My Life en dynamisk spänning. Love of My Life gör musik som gör att benen vill röra på sig, och man vill höra igen och igen och igen. Bandets Hemsida 21:00 Crosstown Traffic Kanske har Crosstown Traffic musikundervisningen och skolan överhuvudtaget att tacka för att bandet finns. Det var nämligen i samband med Elevens Val, då man delades in i ensamblegrupper, som de fem killarna fick mersmak och började skriva egna låtar tillsammans efter skolan. En av bandets absolut största influenser är Oasis, och visst märks det av i Crosstown Traffics poprock.
- För några år sen var vi nog rätt enformiga, men så började alla skriva låtar och nu låter det istället rätt olikt från låt till låt. Vi har utvecklats på sistone och blivit mer mångsidiga, och distat upp våra gitarrer.
Bandets Hemsida 21:30 Istria Men hjälp av en akustisk gitarr skriver Istria sina låtar och tillsammans med ett härligt gäng musiker så får hennes musik ett eget sound. Erykah Badu är en stor inspirationskälla och hon är inte rädd för att blanda olika musikgenre, utan tvärtom, musiken är en blandning av neosoul hip-hop beats med funky jazz gitarr och soul.
- När jag började med musiken skrev jag huvudsakligen texterna på engelska, men under det senaste åren har jag insett hur underbart det är att skriva och sjunga musik på svenska. Det känns riktigt, det känns mer som jag.
Bandets Hemsida 22:00 Hildas Gitarr Hildas Gitarr gör musik för att folket ska dansa. Med sin brinnande energi, strömmandes rakt ifrån hjärtat, har de rivit de flesta av Stockholms klubbscener de senaste åren. I en tid då alla verkar plinka på sin laptop tar Hildas Gitarr popen tillbaka och ger den liv. Tänk gungande baktakt. Tänk ska-röj. Krydda med lite soul, balkan, swing och en saxofon. Tuggat med vassa svenska texter. Bandets Hemsida