Fight Club
14 november '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 BRAIN Brain jammar. Ur jammen föds rocklåtar. Melodiös groovy rock med ett stänk blues och rötterna i 70-talet. Bandets Hemsida 20:00 De Utbytbara - Vi byter egentligen inte ut någon, vi fyller bara på. Vi har letat efter fyra blondiner, men de har inte dykt upp ännu.
De Utbytbara började sin musikaliska resa som akustisk trio på diverse poesiklubbar, där man nästan kom att bli ett fast inslag varje månad. Men poesiklubbarna är liksom det akustiska ett avslutat kapitel, och nu tar man istället med sig sin "garageproggcountry med inslag av latino och surf" till Fight Club för att göra sin första spelning på ett helt år!
Bandets Hemsida 20:30 Duty Manifesto När Duty Manifesto nån gång i nian fick för sig att de ville starta ett band var man som ett gäng vita, blanka blad. Bortsett från att Jonne spelat lite piano tidigare så visste knappt någon av killarna hur man ens höll takten. Men mycket har hänt på tre år, och i kväll står man på scen med sin explosiva indiepop.
- Vi försöker verkligen att få igång ett tempo i låtarna, och vi vill aldrig att den ena låten ska vara den andra lik. Varje låt blir nästan som en helt egen liten färg, åtminstone för oss.
Bandets Hemsida 21:00 Sidewalk Preacher Enmansbandet Sidewalk Preacher, bestående av gitarristen och sångaren Mads, startade som ett koncept på en ö i Malaysia ett år tillbaka, där han valde att hålla en konsert under ett bonfire-party. Här spelade det för första gången offentligt de akustiska låtar som gjorts vid sidan av de rockprojekt han drev hemma i Stockholm. Dessa sånger hade inte riktigt funnit sin naturliga plats inom rockens värld, men bestämde efter strandfesten på paradisön att satsa på det som ett soloprojekt. Med en lite udda blandning av blues, jazz och grunge har Sidewalk Preacher valt att på allvar ta steget från lägerelden till scenen! Bandets Hemsida 21:30 Faragó Gillar du blandningen av rock, soul och jazz kan Faragó definitivt falla dig i smaken. Lägg dessutom till en redig blåssektion, diverse slagverk och piano så har du ännu mer att tycka om. Faragó, vars stomme består av fem personer, har nämligen tagit med sig ett kompband om fyra-fem personer från skolan, och vi kan räkna med en ordentlig show.
- De är alla jävligt viktiga för vårt sound. De tillför ju en touch av det gamla även i det nya soundet. Och trots att de kanske ses som ett kompband så har de faktiskt en hel del att säga till om.
Bandets Hemsida