Fight Club
13 november '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 En Böj En efter en lämnade de hus och hem i Hudiksvall för att i augusti månad starta upp En Böj. Ett punkband om tre vars förflutna bottnat i såväl sleaze som garagerock och blues. Det enda ord som egentligen kan beskriva bandets musik är "röj", även om det finns tydliga kopplingar till såväl The Hives som Masshysteri.
- Vi var ett stort gäng från Hudik som delade en replokal i Stockholm. Sen försvann plötsligt de andra och kvar var vi. Vi kände väl inte varandra jättebra innan, men vi skulle ha ett band helt enkelt.
Bandets Hemsida 20:00 For Granted Hårdrock, soul, 80-talsrock, 30 Seconds To Mars, Paramore, Muse… Medlemmarnas influenser är många, och olika, men det är också det som gör att For Granteds musik sticker ut.
- När vi skriver musik så krockar det ofta, men det blir en härlig blandning som vi inte riktigt vet hur man definierar. Men det är skönt med många influenser, man testar sig liksom fram och tillbaka tills alla blir nöjda. Eller tills någon ger sig.
Bandets Hemsida 20:30 Bonefish Man ser gärna sig själva som ett bluesband, även om låtmaterialet, styvt räknat bara uppnår 35% blues. Resterande procent är fyllda utav pop, ballader och finsång. Vännerna, som känt varandra sedan början på 80-talet, gjorde sitt första gig tillsammans på en 40-årsfest (20+20) däromkring för att sedan återförenas när samma vänner gick och blev fyrtio. Det blåste nytt liv i det gamla musikintresset.
- Vi tyckte att "vafan nu när barnen är stora så kan man ju börja lira igen". Sen fick jag av arbetsmarknadsmässiga skäl ledigt på fredagar under hösten, vilket jag ägnade åt att skriva låtar. Och det resulterade i det här.
Bandets Hemsida 21:00 Inflikted Inflikted började med en Motörheadtatuering för tre år sen. Micke stapplade fram till Fredrik på krogen och resten är historia. Båda ville starta ett band och allt eftersom började man, med hjälp av musiksajten Bandfinder, att bygga Inflikted. Musiken inspireras av allt från Motörhead till Slayer, och kan i förstahand skrivas till genren NWOBHM; New Wave of British Heavy Metal.
- Inflikted handlar om att spela thrash, dricka öl och bli full.
Bandets Hemsida 21:30 Rabbitfarm Till en början var Rabbitfarm ett band på tre personer, med svenska raka punklåtar i Asta Kask-style. Men så insåg man att det helt enkelt inte kändes som deras grej. Istället bytte man språk till engelska, gjorde musiken lite gladare och tog in en till medlem. I dag har man en rätt fri inställning till musiken, men kallar den poppunk om man måste.
- Blandningen av influenser är viktig för oss. Vi har en som började med black metal, en som varit jävligt insnöad på kängpunk, en trallpunkare och så en som gillar mer politisk amerikansk punk.
Bandets Hemsida