Fight Club
12 november '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Tidesurge Hittils har Tidesurge ägnat större delen av sin tid åt att sitta i verkstaden och finslipa musiken. Nu har de hittat groovet och grymheten som krävs för att ta världen med storm.
-Det här blir vår jungfrufärd, men vi känner oss redan som erfarna sjömän. Första spelningen med ett band är ju alltid roligast eftersom varken vi eller publiken har någon aning om vad som väntar.
Bandets Hemsida 20:00 Dirt and Disorder Det har gått blott ett halvår sedan Dirt And Disorder sist stod på Fight Clubs scen. Sedan dess har man alltjämt lagt större delen av sitt fokus på att skriva nytt material, men man har också tagit in en ny medlem, spelat på Fryshuset och uppmärksammats utomlands. Bandets grungerock har även använts till välgörande ändamål.
- Vi blev erbjudna att ha med vår musik i en indiebundle, en välgörenhetsgrej där folk köpte vår musik för en viss summa. Och då fick vi en massa uppmärksamhet.
Bandets Hemsida 20:30 Skoll "Svartmetalens svar på Superjoint Ritual". Skoll blandar allt från ordentlig black metal till punkrock och gör definitivt musik för livescenen. Namnet har sitt ursprung i den nordiska mytologin, men ungefär där upphör banden.
- Det började med att vi satt och lyssnade på Superjoint Ritual över några bärs. Så stack vi över till Sebbe och sa "Nu ska vi starta ett band". Och på den vägen är det.
Bandets Hemsida 21:00 Last Formation Last Formation spelar melodisk hårdrock, med mycket slingor och drag, där man ofta varierar tempo i låtarna, utan att det för den sakens skull blir proggigt. Tanken är i grund och botten att få det att låta allt annat än enformigt, och det lyckas man bra med. Bandet har funnits sedan sommaren 2011, men det är först nu som man känner att sig riktigt redo att spela ute.
- Det ska bli kul med Fight Club, och vi satsar verkligen på att göra den här spelningen bra. Sen får vi se om man får komma tillbaka.
Bandets Hemsida