Fight Club
20 oktober '12
Plats: Fasching, Kungsgatan 53
T-bana: T-centralen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Gunpoint - Att prata om kärleken till musiken låter kanske lite halleluja, men jag har bara idrottat hela mitt liv samtidigt som jag haft ett extremt musikintresse. Hade jag träffat de här människorna tidigare så hade jag ju hållit på i minst tio år, men istället har man klinkat hemma och gått på alla jävla hårdrockskonserter man kunnat.
Men ikväll så är det Gunpoint själva som står på scen med sin energiska punkrock. Och även om man bara repat sedan årsskiftet har man kommit en duktig bit från de inledande försöken med bland andra "Don't stop believing" i replokalen.
Bandets Hemsida 20:00 The Van Desh Med en blandning av hårdrock, bluesrock, partyrock och funkrock tar bandet The Van Desh publiken med storm och bjuder på energisk närvaro med mycket glädje!
The Van Desh bildades bildades i slutet av år 2010, och på deras resa tillsammans har nyckelordet alltid varit att de ska ha kul tillsammans. Första singeln släpptes i september och kommer att följas upp av en fullängdare i vinter.
Bandets Hemsida 20:30 Sleeping Fools Sleeping Fools är indierock med inslag av stämsång, akustisk gitarr och saxofon. Från att ha spelat på Debaser och Mosebacke ska de nu inta Fasching med flera nya låtar i bagaget. Låtar med ett något mer melankoliskt sound men som kommer att framföras med samma närvaro och energi på scen som tidigare.
- För oss handlar det om att förmedla känslor. Känslor av frihet, kärlek, hav, tomhet, vänskap, drömmar, glädje, sol, regn, ensamhet, båtar, skog. Allt det som påverkar oss som människor. Vi ska väcka alla sovande dårar och öppna både ögon och öron på vår publik. Målet är att sätta oss i minnet på varenda en som hör oss. Ett minne av sol regn vind åska moln. Men fortfarande ett minne.
Bandets Hemsida 21:00 The Anticipation Fyra unga män från fyra olika delar av staden som vill, men inte riktigt kan, vara en metropol tillika Skandinaviens huvudstad. Fyra unga män med en skör förväntan på att något vackert och tokbra ska smältas samman från fyra smått men samtidigt totalt olika musiksmaker. Fyra unga män bildar The Anticipation och har som precis som otaliga band mitt emellan pop och rock väldigt svårt att svara på frågan “så… vad spelar ni då?”. De lämnade helt enkelt svaret till hemsidan: Bandets Hemsida 21:30 PM Ett band med allt större självförtoende som lockar fler lyssnare för varje spelning. Med ny sättning har soundet tagit en ny tyngre riktning men behållt de melodiska inslagen. Denna show kommer bjuda lyssna på helt nytt material som spelats in under hösten 2012, materialet kommer finnas tillgängligt i november. Bandets Hemsida 22:00 Adiafora & Trädvältarklubben Allt började på en fest i Huddinge. Ett gäng kompisar fick för sig för att dra ut i skogen och, som de själva beskrivit det, "välta några träd". Sagt och gjort, trädet föll och Trädvältarklubben uppstod. Idag består man av tio stycken både trädvältare, icketrädvältare och en saxofonist som skjuter älgar. Längst fram står de tre killarna som utgör Adiafora, en rapgrupp som ikväll alltså backas upp av komp från just Trädvältarklubben.
- Det är ju någonstans rap hela tiden, och trädvältargrejen har lite blivit vårt trademark. Vissa måste sälja knark eller döda någon för att synas, vi valde att välta träd istället. Vad gäller musiken så är den melodisk och dansant.
Bandets Hemsida