Fight Club
6 september '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 The Wave - Jag hade nog beskrivit det som att musiken är märkbart inspirerad av 70-talets New York-musikscen. Det finns båda en punk- och en prova på-ådra i det vi gör. Men det förändras hela tiden, så vem vet hur det låter om ett år…
Killarna i The Wave kompletterar varandra och sina två instrument, gitarr och trummor, på ett föredömligt sätt och med material nog för två fullängdsalbum finns det gott om möjligheter för en riktigt bra spelning på Stampen.
Bandets Hemsida 20:00 Quartertail Sist Fight Club och Quartertail sågs var det ett kylslaget 2010. Nu är man tillbaka med besked, och bandets jazzfusion är mer slipad och inspirationen har breddats till såväl funk som rock och ambient.
- 90% av musiken är instrumental, sången används mer som en extrakrydda för att göra instrumentens budskap tydligare; vi vill inte ta så mycket fokus från dem.
Bandets Hemsida 20:30 Forest Families Hört talas om skogsrock? Tänk att du tar vanlig rock och placerar den ute i skogen, i ett urholkat träd kanske, och lyssnar. Resultatet blir indierockbetonat med vissa inslag av punk, och bandet Forest Families, som kvällen till ära har release för nya epen "Proud to present".
- Eftersom vi ägnat senaste tiden åt epen så har väldigt mycket tid tagits från att spela ute. Men nu satsar vi på full rulle hela hösten och att fylla Stampen med ösig rock.
Bandets Hemsida 21:00 Crosstown Traffic Kanske har Crosstown Traffic musikundervisningen och skolan överhuvudtaget att tacka för att bandet finns. Det var nämligen i samband med Elevens Val, då man delades in i ensamblegrupper, som de fem killarna fick mersmak och började skriva egna låtar tillsammans efter skolan. En av bandets absolut största influenser är Oasis, och visst märks det av i Crosstown Traffics poprock.
- För några år sen var vi nog rätt enformiga, men så började alla skriva låtar och nu låter det istället rätt olikt från låt till låt. Vi har utvecklats på sistone och blivit mer mångsidiga, och distat upp våra gitarrer.
Bandets Hemsida 21:30 Drop In Elite Drop In Elite består av Dennis(sång),Fredrik(bas),Fredrik(trummor),Henrik(gitarr),Mattias(gitarr) och Erik (gitarr). Musikaliskt beskriver sig bandet lira "någon slags alternativ rock/pop där sång och melodi ligger omsorgsfullt inbakat i ett suggestivt ljudlandskap av gitarr och bas". Bandet gör sin första spelning efter en bandmedlemsrockad. Bandets Hemsida