Fight Club
5 september '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Suzy Strikes Again Suzy Strikes är inte metal. Suzy Strikes Again är inte hårdrock. Däremot är Suzy Strikes Again en blandning mellan groove och röj. Bandet har spelat på Fight Club tidigare, men är nu tillbaka med nytt namn, nya låtar och ny energi. Bandet experimenterar fortfarande med sitt sound men börjar mer och mer att hitta rätt i mixen av rock, soul, funk och pop.
- Var tredje låt så prövar vi något nytt och det blir bara bättre och bättre med tiden. Man hör dock fortfarande att det är vi.
Bandets Hemsida 20:00 Passagerarna Passagerarna spelar rockmusik utan att ha en aning om hur man skriver en refräng. Istället för ett genomgående sound har man fyra miljarder olika influenser som alla påverkar och gör varje låt till någonting nytt.
- Jag tycker om att vi skriver på svenska eftersom det är ett fint språk som vi ändå behandlar bra. Nånstans härstammar våra texterna i våra egna erfarenheter, så det är aldrig frågan om något abstrakt. De är raka och konkreta, inget pretentiöst, och det finns absolut inget utrymme för tolkning. Det är inte Tranströmer det här.
Bandets Hemsida 20:30 Alfons X Döpta efter en tunnelbanestation i Barcelona; Alfons X. Ett band som funnits i nästan ett och ett halvt år och som spelar någon slags funkrock, med vissa influenser från bland andra Red Hot Chilli Peppers och Rage Against the Machine. Huvudsaken är att det svänger.
- När vi skriver så börjar det ofta rätt lugnt, mycket jam och dynamik. Vi har aldrig gått efter ett stereotypiskt "vers refräng vers refräng" utan alla får lägga till sin egen jambit i soppan och visa vad man går för.
Bandets Hemsida 21:00 Dolfyn För två år sedan så bestämde sig Mathias Brodéns band för att splittras, något som i förlängningen skulle leda till skapandet av Dolfyn. Dolfyn är nämligen Mathias soloprojekt; mörk stilren pop med raka melodier som nog kan uppfattas som ganska deppig, men ändå har nerven från den generellt så glada popmusiken.
- Jag tycker om att kunna bestämma själv, att det hela tiden ligger på en själv att göra saker och att man inte behöver inte ta hänsyn till andra. Man får exakt som man vill. Däremot kan det väl bli lite ensamt emellanåt, men det är kul att spela.
Bandets Hemsida