Fight Club
4 september '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Vicvisius Från Huset i Huddinge kommer här Vicvicius, en kvartett som med tiden växt från att vara ett tvåmansjam med akustiska gitarrer till att nu betraktas som ett rockband. Men väntar du dig överdrivna Metallicariff har du kommit fel; Vicvicius koncentrerar sig på melodierna och liknar sig i så fall hellre vid epitetet "Bon Jovi-rock".
- Vi lägger stort fokus på sång och stämmor där många andra band generellt sett kanske koncentrerar sig mer på att skriva tunga riff. Det känns lite mer spännande med melodier och texter. Instrumenten blir mer som ett bakgrundskomp.
Bandets Hemsida 20:00 Lukas Lukas, eller Lukas Englund som frontfiguren heter, började skriva musik på riktigt när han sökte in till Kulturamas singersongwriterlinje. Det var också där han träffade bandets resterande fyra medlemmar och la grunderna för just Lukas. Musiken kallar han själv för lugn rock, och den främsta inspirationen är hämtad från 2000-talsbandet The Calling.
- Jag har spelat lite allt möjligt tidigare, även om den röda linjen egentligen alltid varit rock. Men det är först nu jag verkligen hittat det jag vill göra.
Bandets Hemsida 20:30 Oracle Progressiv rock med symfoniska inslag och stora keyboardarrangemang. Så sammanfattas musiken av Oracle själva, ett band som funnits i snart två år. Bandet är i ständig utveckling och strävar inte, sin genre till trots, mot "att spela musik som Genesis".
- Vi är ju inga virtuosa musiker på det sättet, vi är rätt schyssta, men vår låtskrivarförmåga överstiger ofta vår förmåga att spela, därför blir låtarna också mer ambitiösa än vad vi kan spela. Men då har vi ju hela tiden ett mål att nå; att kunna spela låtarna.
Bandets Hemsida 21:00 Estranged Estranged, som funnits sedan februari, består av fyra klasskompisar med en förkärlek till Guns N Roses och AC/DC. På scen utlovar man all den energi som kommer med ett nytt band, och framförallt en jävla show.
- Det här är egentligen vår andra spelning och det kommer märkas att vi har kul på scen.
Bandets Hemsida 21:30 Mother Machine MOTHERMACHINE startades som ett projekt för några år sedan. Låtmaterialet som kom att uppnå så gott som en hel platta hamnade på hyllan ett tag men 2010 bestämde sig sångerskan Anna för att dra ihop ett band och börja lira låtarna live. Musiken är alternativ hårdrock i stil med Velvet Revolver - fast med en brud på sång då såklart! Bandets Hemsida