Fight Club
3 september '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 The Bribe Några av killarna i The Bribe känner varandra redan sen början av 90-talet, men bandet nådde full sättning först i september ifjol. Musiken har man valt att kalla för trallmetal; heavy metal med dragningar åt både doom och power metal.
- När vi spelade med ett gäng mer erfarna band häromkvällen så fick vi väldigt mycket cred jämfört med dem. Vi har bara spelat ute tre gånger, men om vi inte ska vara alltför pk så kan man väl säga att vi är bra live. Det är bra energi och publikkontakt, och bra sväng.
Bandets Hemsida 20:00 Ozeanzice Med namnet Ozeanzice så försöker, just Ozeanzice, att ringa in sig själva och den slags musik man spelar. Den tunga bluesrocken och dess texter kretsar kring att beskriva det breda perspektivet som finns på verkligheten.
-Det mesta handlar om ens egen verklighet, om hur man mår, texterna är väldigt filosofiska i frågor kring vad verkligheten är och skulle kunna vara, samt ifrågasättandet av bilden av verkligheten.
Bandets Hemsida 20:30 Structural Disorder Structural Disorder återvänder till Stampen och har med sig både nytt och gammalt material i bagaget! I vanlig ordning utlovas en kavalkad av trestämmig sång, argt growl, finurliga rytmiska fasoner och vackra melodier trakterat på den välbekanta sättningen gitarr, bas, eldragspel och trummor. Under kvällen kommer bandet dessutom gästas av Björn Arkö på EWI - vilket innebär att det alltså kommer förekomma både synthsax och eldragspel på samma scen under samma kväll med samma band vilket säkerligen aldrig tidigare skådats och bara det ett skäl att komma! Bandets Hemsida 21:00 Our Untold Story Our Untold Story började i ruinerna av ett kraschat förhållande. Efter att ha pratat om att dra ihop ett band ett längre tag så tog man så slutligen tag i alltsammans i våras och nu står man på scen för första gången.
- Vi har tagit enkelheten från punken och blandat det med lite mer invecklade bluesdelar. Musiken har kommit att bli något mer punkig på sistone, men det är inte Six Pistols-punk, utan mer poppunk. Typ The Doors möter Blink 182, haha.
Bandets Hemsida 21:30 Amplicrude The Amplicrude, vars namn är tänkt att spegla bandets musik; "oren postgrunge", tog sina första stapplande steg i Visby förra sommaren. Basisten Jeppe satt ensam och höll låda i en park när bandets frontman stannade upp och resten är - så att säga - historia.
- Han hittade mig packad på en gräsmatta där jag satt och skröt om att jag var så jävla bra på bas. Så vi kom in på musik, och efter att ha avverkat de typiskt spända konversationer som uppstår mellan två med gemensamma bekanta blev det ett band av alltsammans.
Bandets Hemsida