Fight Club
15 juni '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Samuel Friberg
19:30 Tobias Ågren Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 2nd Walk Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 My God Damn Territory My God Damn Territory started out as a impulsive musical collaboration. Since the start different members and guests have passed through the lineup. Influenced by Death metal, indiepop as well Noiserock in the vein of Sonic Youth a new more collage typed sound evolved from the original recordings. Its loud, noisy, poppy and moving forward. Bandets Hemsida 21:00 Matriark Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Crème de la Crème Det har gått fem år sedan Creme de la creme blott var ett projektarbete på gymnasiet, uppbyggt av rockballader. Idag spelar man någon slags funkrock, som bara blir funkigare och funkigare för varje år ("slutar väl med att vi spelar James Brown-covers").
- Det var ganska spritt till en början, vi gjorde en låt här, en låt där, men det det har alltid varit någon form av rock. Och till slut, när vi fick in vår trummis för drygt ett år sen, märkte vi precis vad det var vi ville spela.
Bandets Hemsida 22:00 Urbanembassies De fem killarna i Urbanembassies brukar beskriva sin musik som emotionell soulig pop med elektroniska inslag, och det är väl i det närmaste precis vad det är också. Vad som började en aning spretigt för tre år sedan, med många medlemsbyten, har nu till slut börjat hitta en röd tråd i musiken, och kvällens spelning på Stampen blir bandets andra i Fight Clubs regi.
- Det har hänt så himla mycket sen senaste giget, vi är ett helt nytt band nu känns det som. Vi gör gärna lite vad som helst musikmässigt, bland annat har vi med en låt i en Cannesnominerad kortfilm, och så lägger vi upp nytt på Soundcloud allt eftersom. Vi har inte det där albumtänket riktigt, utan det har blivit mer låt för låt.
Bandets Hemsida