Fight Club
14 juni '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Samuel Friberg
19:30 Gunpoint - Att prata om kärleken till musiken låter kanske lite halleluja, men jag har bara idrottat hela mitt liv samtidigt som jag haft ett extremt musikintresse. Hade jag träffat de här människorna tidigare så hade jag ju hållit på i minst tio år, men istället har man har klinkat hemma och gått på alla jävla hårdrockskonserter man kunnat.
Men ikväll så är det Gunpoint själva som står på scen med sin energiska punkrock. Och även om man bara repat sedan årsskiftet har man kommit en duktig bit från de inledande försöken med bland andra "Don't stop believing" i replokalen.
Bandets Hemsida 20:00 The Bandstands The Bandstands är ett relativt nystartat band som självklart spelar en typ av rockabilly.
-I början ville vi väl mest gå under namnet cover-band men vi kände att det är något speciellt med att även spela sina egna låtar så vi kör en liten blandning i nuläget.
Det här är faktiskt bandets premiärspelning som de hoppas ska gå hem hos publiken.
-Det ska vi grymt spännande att spela för publik nu med det här bandet. Det blir ju alltid en annan typ av känsla att spela för publik och det är ju detta vi brinner för.
Bandets Hemsida 20:30 Deadbirds Bandet bildades i Rågsved för en tid sedan (ingen minns när) ur skärvorna av olika sönderfallna coverband med det enda gemensamt att de tröttnat på att spela andras låtar. Deadbirds består av fem olika musikaliska personligheter som gör riffbaserad melodiflätad rockmusik tillsammans. Deadbirds vill inte begränsa sej till nån viss genre, utan låter låtarna få vara det dom är så länge de har deras sound. Bandet kommer att gå in I studion I höst för att spela in en EP. Bandets Hemsida 21:00 The Borderline Saints The Borderline Saints - aktuella med EP:n "Straitjackets & the usual medication". Musiken beskrivs som powerpop inbäddat i rock, metal och scream i en ibland lite punkig stil. The Borderline Saints skapar musik med sångmelodier som fastnar och gitarriff som ger gåshud. Med två sångare och korta screampartier skapar de dynamik och bredd i sina låtar. Ett unikt sound? Jo det finns de som påstår det. The Borderline Saints har något för alla och de passar både på den mörka rockscenen och i en kommersiell radiokanal.
Röj på scen utlovas!
Bandets Hemsida 21:30 Screwhead Screwhead går sin egen väg. De blandar enkla, råa riff med okonventionella ackordföljder och harmonier. Intensiva powerackord bryts av med psykvridande melodislingor, som kräver att en ovan lyssnare spetsar öronen för att förstå vad som händer. Efter släppet av sin debutplatta "Duck and Cover", med den ikoniska gummiankan på omslaget, har Screwhead fått stor scenrutin och blir bättre för varje gång. Ett flertal nya låtar är färdigskrivna och kommer visas upp på spelningarna under sommaren. Screwhead ger alltid allt de har och kan lova att det blir hårt och svettigt på scenen. Bandets Hemsida 22:00 Rise Above Existence Sigtunagänget Rise Above Existence håller sig metal och allt vad det innebär. Bandet vill inte sålla sig till en inriktning utan omfamnar istället hela genren, från den allra tyngsta till den mer radiovänliga. Och så har man ju den karismatiska synthen naturligtvis.
- Den tar ju absolut sin plats, och så sticker det ut litegranna eftersom det sällan är så mycket synth i den här typen av musik. Men alla vi kommer från så pass olika musikbakgrunder; allt från operametal till mer klassisk metal, deathcore och ABBA.
Bandets Hemsida