Fight Club
6 april '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Simon Rain Simon Rain kommer ursprungligen från Bulgarien, och flyttade till Sverige för att, som han uttrycker det, "göra popmusik". Dessförinnan studerade han jazzmusik i Holland, men menar på att Sverige är ett av få länder som verkligen uppmuntrar den typ av musik han vill spela.
- Det är bra musik, men det är inte riktigt pop. Det kan egentligen vara vad som helst. Det är ju inte metal, inte country, inte reggae… Så "whatever's left".
Bandets Hemsida 20:00 Crashing NikkiLif - De håller på med en grej, jag med en grej, och tillsammans blir det en annan grej.
Frontmannen Nicklas Lif snackar om den trio han sedan en och en halv månad sen utgör tillsammans med två andra som i sin tur fann varandra över en annons på internet. Musiken, som rent basic kan skrivas till pop/rock, innehåller en hel del energi, men också smått flummiga harmonier, och backas upp av rena, melodiska popmelodier. Kvällens spelning på Stampen blir den första, men förhoppningsvis definitivt inte den sista, för spännande Crashing NikkiLif.
Bandets Hemsida 20:30 Adam Chiapponi & Fabriken dam Chiapponi - som trots sitt namn inte talar italienska "annat än på fyllan" - framför sina låtar på svenska, och strävar efter något slags mellanläge mellan pop och rock. Några egentliga förebilder finns egentligen inte.
- Jag lyssnar inte så mycket på musik faktiskt, jag har aldrig kunnat nämna den eller den plattan från 1973. Jag gick i musikklass på högstadiet, och då hatade jag att sjunga. Men så upptäckte jag Pianot någon gång på gymnasiet, och sen så kom en första låt av bara farten. Nu spelar han tillsammans med världens bästa band, som är handplockade ur de svenska skogarna.
Bandets Hemsida 21:00 Seize Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Lizette Lizette Hon är inte lätt att missa, Lizette. Håret, de skyhöga platåerna – rösten. En färgklick oavsett vilken folksamling hon hamnar i. En naturlig tilldragelse. Och det är inte konstigt. Lizette bestämde sig redan 1994 att hon skulle blir artist, men påbörjade inte förverkligandet av sin dröm förrän tio år senare. Sedan dess har vägen skiftat mellan spikrak och krokig, och präglats av många farliga äventyr och impulser. Utmanande och utvecklande, betydelsefulla och uppfyllande. Denna väg har lett henne till en karriär som både artist, låtskrivare, producent, DJ och klubbarrangör. Alltid i blickfånget och med musiken som ledstjärna. Hon har spelat både live och DJ:at på Stockholms alla nämnvärda klubbar och haft klubb på det populära utestället F12.
Lizette har aldrig varit ett fan av ordspråket "less is more", och har i en motreaktion startat något som snart kommer att leda till en explosion av smileysar, buffaloskor och bindis. Inspirerad av den tidiga rave-kulturen i London och dess Warehouse fester, 90-talets pumpande eurodisco-basar och sylvassa techno-arpeggios. Och bakom allt detta: universums alla gåtor och den mystiken New Age-kulturen har att erbjuda.
Snart släpps hennes debutsingel "Wheel of fortune" och är den första låten av en rad kommande låtar som verkligen vill markera att 90-talet är här för en storslagen revival. Och Lizette är den självskrivna ledaren för denna revolution. Det kommer helt enkelt inte gå att missa.
Bandets Hemsida