Fight Club
5 april '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Cholera Jasna Sammanfattningsvis är Cholera Jasna, som betyder "helig skit" på polska, "ett experimentellt instrumentalband med sång", där tydliga shoegaze- och psykadelikavibbar gör sig starkt påminda. Det är inte första gången på Fight Club, men vi tar gott emot ett av våra absoluta favoritband ännu en gång.
- Det har blivit mer och mer att vi leker med takter, men framförallt har vi börjat hitta vårt sound. Tidigare kunde det vara allt från reggae och funk till hård ambient, men nu har vi inte gjort några oseriösa låtar på ett tag. Vi kan fortfarande spåra ut i replokalen men låtarna är mer enhetliga.
Bandets Hemsida 20:00 Love Of My Life Love Of My Life är ett av Stockholms mest intressanta rockband. Mixen av 80 tals influenser tillsammans med modernare dansbeat och elektronik skapas ett sound som för tankarna till en blandning mellan Robyn och Talking Heads.. Med Anna och Patrik som vokala ciceroner skapar Love of My Life en dynamisk spänning. Love of My Life gör musik som gör att benen vill röra på sig, och man vill höra igen och igen och igen. Bandets Hemsida 20:30 Sebastian Ardavan Sebastian har hållit på med musik sedan han var fjorton då han spelade gitarr i ett rockband som han ansåg tog fel riktning. Efter ett år så hoppade han därför av och började så småningom istället ägna sig åt det han verkligen brann för; rnb.
- Jag gillar jazz, piano och lounge, allt möjligt åt det hållet. Men jag ogillar den moderna, monotona house-rnbn som finns nu. Det kan vara okej, men det är ingenting jag vill syssla med.
Bandets Hemsida 21:00 Anticipation Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Rumprytm Rumprytm - baktakt på svenska. Rumprytm är ett kompisband med musikanter med olika rytmiska erfarenheter från blues, punk och rock'n'roll. Vi håller till runtomkring Årsta Torg, och spelar egna låtar i baktakt om kärlek och sånt. Kolla in vår hemsida med låtar och musikvideor. Bandets Hemsida