Fight Club
4 april '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Stockholm Zoo Stockholm Zoo identifierar sig någonstans i proggrock, utsträckt mellan hårdrock och funk. Inspirationerna kommer från alla möjliga håll och det var rena tillfälligheter som förde bandet samman. Vi har arbetat på en berättelse som sträcker sig över en livsperiod och texter och musik hämtas ifrån vår ångestladdade vardag. Kvällens set blir ganska proggig. Bandets Hemsida 20:00 Lobos Libre Lobos Libre är ett rock-rockband från Stockholm som leker och blandar friskt inom genren. Funkig bas och tunga gitarrer, genomskärande sångröst och ivriga trummor. Texterna är skrivna på engelska och har både allvarligt och lättsamt innehåll. I januari släpptes bandets första EP på Spotify/Itunes – ”Let it out”. I höstas körde bandet på Stampen för första gången och detta blir alltså andra Fight Club-spelningen. Publikröj och nytt material utlovas! Lobos Libre intar scenen med både show och allvar. Bandets Hemsida 20:30 Mr. Mirage Mr Mirages musik håller sig inom rockens ramar och liknar dess inriktning vid bluesrock, "med lite Kings of Leon-touch". Bandet har funnits sedan mars förra året men det är först nu man känner att man kan leva upp till de uppsatta målen.
- När vi började så tänkte vi att vi ville ha stadigt med låtar, och nu har vi en massa låtar vi bara vill få ut live. Detta blir väl egentligen det första klubbgiget och därför är vi verkligen skittaggade.
Bandets Hemsida 21:00 Static Trion STATIC har spelat ihop av och till sedan högstadietiden. Men vad som i dag påminner lite om ett ungt Rush musikmässigt började egentligen som ett coverband med uteslutande åt Smashing Pumpkins- och Nirvana-låtarna. Men detta är som sagt längesen och på onsdag står man på Stampens scen, laddade något så in i helvete.
- Det blir nytt material på Stampen, men vi byter mer eller mindre genre mellan varje låt känns det som. Första låten vi skrev var rätt lugn, lite grungig, men den bästa beskrivningen som jag kan känna igen mig i nu var väl när en snubbe i vår studio sa att vi lät som ett ungt Rush.
Bandets Hemsida 21:30 The Van Desh The Van Desh är ett band med fem medlemmar som startades i slutet av 2010 i Norrtälje. Fem ganska olika individer med olika bakgrund och influenser. Resultatet blir intressant och nyskapande. Stilen är rockig med en hel del blueskänsla. Bandet sätter stor vikt vid att bjuda publiken på en komplett show som ser bra ut, låter bra och känns bra. Bandets Hemsida