Fight Club
3 april '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Made In China - Vi gräver upp någonting gammalt men gör det modernt. Lite Led Zeppelin, lite The Doors, blandat med Audioslavetunga riff. Det viktiga är att det är rock n roll.
Detta Danderydgäng har kört på sedan sjuan på högstadiet och repade då liksom nu i polarens garage. Och visst kan man säga att musiken faktiskt passar alldeles utmärkt i ett garage; precis som den kommer att göra på Stampens scen denna tisdagskväll. Made in China är definitivt ingenting du bör missa.
Bandets Hemsida 20:00 Forgetting The Memories Metalcorebandet Forgetting the Memories har funnits sedan 2009, men var då mer av ett hobbyprojekt där man testade olika idéer tills man slutligen insåg att det var bra nog att gå vidare med. Nyligen släppte man epen "Moments" och till sommaren hoppas man på att släppa såväl en singel som en musikvideo.
- Vi har även snackat om att sätta ihop en turné om det är möjligt. Personligen så spelar jag helst på barer, då har man nära till ölen.
Bandets Hemsida 20:30 Inflikted Inflikted placerar sin musik någonstans mellan ett tidigt Metallica, Sodom och Motörhead; old school trash metal som gärna låter just gammal och inte inkräktar för mycket på den nya hårdrockscenen. Och trettio sparkade gitarrister senare står detta utmärkta liveband på Stampen i Fight Clubs regi.
- Vi kommer definitivt dra över tiden. Det blir bara mangel, bara röj, i 320 genom varje låt. Tänk er Metallicas "Kill em all" så får ni er en ungefärlig bild.
Bandets Hemsida 21:00 Unlike You "Känner man till Guns n Roses och Metallica så känner man igen sig i Unlike You". Detta fyra medlemmar starka Bålstaband har hållit på av och till sedan sommaren 2010, men då var musiken mer döds- och blackmetalinspirerad. Även om takterna och influenserna fortfarande sitter i så har musiken växt sig bredare.
- Tidigare definierade vi vårt sound som "raserimusik", men nu så lyssnar man på mer musik, allt från house till Behemoth, och därför blir också musiken mer vidsträckt och framförallt roligare.
Bandets Hemsida