Fight Club
23 februari '12
Plats: Mosebacke Etablissemanget, Mosebacke Torg 3
T-bana: Slussen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
21.00 Ett Band En trummis som egentligen vill spela gitarr (vilket han gör i ett annat band), en basist som vill spela funk, två gitarrister som drar åt det rockiga, kryddat med en sångare som vill sjunga souliga falsett låtar, och hatar trummisen för att han har en affär med det andra bandet. Trots det är vi Ett Band. Lagom till Mosebacke gästas vi också av prinsen av gospel och drottningen av flum. Det kan inte gå fel. Bandets Hemsida 21.30 RobotFabriken RobotFabriken är bandet vars popmusik är både modern och levande, samtidigt som den berör. Sedan starten 2009 har sättningen hunnit förändras ett antal gånger, för att under sensommaren 2011 fått sin nuvarande form. Med en nysläppt EP i bagaget är bandet redo att återigen ta sig an livescenen med en vacker och robotsk show. Bandets Hemsida 22.00 Forest Union Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 22:30 Nubian Rose Albumaktuella NUBIAN ROSE, är ett rockband som flirtar med 80-talets hårda, men också melodiösa hårdrock. Det är gitarrerna som dominerar, men keyboard fyller också en viktig roll i ljudbilden. Det som gör att NUBIAN ROSE sticker ut rejält i mängden är den fenomenala frontkvinnan; SOFIA LILJA. Hon har en ton som Ann Wilson, attityd som Debbie Harry och känsla som Aretha Franklin. Sofia är kanske mest känd som sång- och artistcoach och har blandannat synts i TV-program som IDOL på TV4. Som artist är hon explosiv, i total kontroll över scen och publik och sist, men inte minst; en fantastisk sångerska.
NUBIAN ROSE’s debutalbum, MOUNTAIN, kommer i butik i mitten av april. Skivan är mixad av landets främsta hårdrocksproducent, två gångerGrammisvinnare; TOBIAS LINDELL. Han har de senaste åren jobbat med hela densvenska hårdrockseliten, Mustasch, Europé, CrashDiet, Bullet, Hardcore Superstars, HEAT och många, många fler. Nu har han alltså också tagit sig an NUBIAN ROSE och fått till ett fenomenalt sound på den kommande skivan.
Bandets Hemsida 23:00 2nd Walk Världen förändras och det gör 2nd Walk också. Nytt år betyder ny live-sättning där fyra blir fem. Denne tillkomne Mr X kommer att tillföra de små men ack så viktiga detaljerna på låtarna. Tillsammans med de akustiska gitarrerna och skramlande trummorna kommer dragspel, melodica och munspel att klinga i harmonier. Hela den EP som kommer att släppas inom en månad kommer att framföras. Missa inte ett stycke modern historia! Bandets Hemsida