Fight Club
2 februari '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Endivia Endivia bildades redan i mitten av 90-talet i Haninge, Stockholm, men det var inte förrän i slutet av decenniet som bandet hade hittat sin unika stil av kraftfull pop/rock. Deras omisskännliga garagesound är skickligt mixad med influenser från rockband såsom Foo Fighters och praktiskt taget all annan inverkan grunge haft över dem. Men, hur hårda de här tjejerna än kan bli så kompromissar de inte när det kommer till bra melodier. Bandets Hemsida 20:00 From The Horses Mouth Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 Structural Disorder Structural Disorder har bara funnits sedan september i fjol, men har redan hunnit spelat in en debut-ep. När skivan kommer är man inte helt på det klara med, men man utlovar en bredd ("allt från Porcupine Tree till Opeth och Meshuggah") och framförallt ett intressant koncept.
- Min flickvän pluggar till psykolog och av någon anledning så tänkte jag skivan som en terapi. Man bygger upp det låt efter låt, som hos en terapeut, och sen bara "nu var det slut, tack för i dag". Det handlar om en man och hans gravida fru, som hamnar i en psykos och hur han hanterar det.
Bandets Hemsida 21:00 Masters Of Mantra Sam, John, Ludvig och Tom utgör kvartetten Masters of Mantra, ett band som först och främst hämtar sin inspiration från 70-talets stora hårdrocksband; Led Zeppelin, Deep Purple och Black Sabbath. Utöver detta blandar man in lite allt möjligt, både gammalt och nytt, därför ser man sig inte som något renodlat retrorockband.
- Visst utgår vi ifrån vissa saker, men vi är inte rädda för att tänka i andra banor och ta ut svängarna. Det är en bra utgångspunkt med de tre banden eftersom att det ändå finns så mycket variation.
Bandets Hemsida 21:30 Chromeslaw Det fanns egentligen inte en tanke på Chromeslaw till en början, för ett och ett halvt år sen. Men när så Filip fick ett ljudkort i julklapp och började experimentera fram musik hemma framför datorn skulle det inte dröja länge innan de andra till slut hoppade på. Sen dess har mycket hänt detta grungeinfluerade hårdrocksband, bland annat så har tre av fyra flyttat från Norrland till Stockholm, vilket naturligtvis innebär snålare reptillfällen.
- Dels är vi bröder och känner varann så pass bra, sen så har vi ju spelat låtarna så mycket också. Det är inga problem; Filip kommer ner några dagar innan en spelning och så kör vi på det.
Bandets Hemsida 22:00 Damn Delicious Damn Delicious ifrån Falkenberg är ett rockband utan några gränser. De bliv tidigt signade och utsedda vinnare utav en stor tävling arrangerad av Ginza. Deras första singel åkte rätt upp på den svenska singellistan på top 20 i två veckor och de spelade på Sweden Rock Festival samma år. De är omtalade för sina livespelningar och dess explosiva stil - i recensioner beskrev man bandet ha ett "sväng som andra band skulle döda för". Bandets Hemsida