Fight Club
1 februari '12
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Strictly Business Nästan tre år har gått sedan Strictly Buisness, ett rockband med tydlig sydstatskänsla i musiken, stod i replokalen och nötte Guns and Roses-covers till fördärv. Men så kom Rasmus in och satte ner foten, inget med GnR. Istället började arbetade man sig fram till där man är i dag, med stor lekfullhet och lite texasfills på sina håll.
- Vi har väl hittat rätt, det är det här vi vill spela, men samtidigt så har vi inte världens mest tydliga inriktning utan vill ha med så mycket som möjligt. Vi lämnar rätt mycket plats åt de olika instrumenten, så det blir ganska gitarrbaserat utan att det blir ren riffrock.
Bandets Hemsida 20:00 Go Sue Killarna beskriver sig själva som ett grungeband som tog en ny vändning. Efter lite medlemsbyten åt höger och vänster kom så plötsligt indiepopen in i bilden och rörde om i den tunga grungen. Även om hårdheten från grungen finns bevarad i allra högsta grad är Go Sue 2012 lite mer "Queens of the Stone Age möter Radiohead".
- Vi blev Go Sue när Kalle kom in för två år sen, det var aldrig ett riktigt band innan dess. Och nu när Noring kom in på bas i höstas vart det komplett. Även om musiken är viktigare än vilket instrument man spelar så vägrar jag själv att spela bas efter att ha gjort det i elva år.
Bandets Hemsida 20:30 LevelAtrix Trainees, eller LevelAtrix som de också kallar sig, varvar svenska med engelska och har inte helt rätt att definiera sin musik. Vad som utgör grunden är däremot rockpop, omgiven av influenser från såväl Radiohead som Håkan Hellström och Bob Hund.
- Våra låtar är inte konventionellt uppbyggda; inte vers refräng vers refräng slut liksom och på så vis så känns det väldigt intressant. Man kommer åtminstone gå därifrån och tänka "kanske dåligt, men inte tråkigt". Har man rätt attityd kan man nog tycka att det är väldigt bra.
Bandets Hemsida 21:00 Matilda Ugand Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Chirping Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 22:00 Olle Montanus Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida