Fight Club
21 januari '12
Plats: Fasching, Kungsgatan 53
T-bana: T-centralen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 The Cherry/Filiz Experience "Varför ska man vara själv, när man har det mycket roligare ihop?"
Precis så tänkte de två lösögonfrans-älskande musikstudenterna Sara och Mikaela, en hösteftermiddag för ett år sedan. Efter många års enskilt låtskrivande, sjungande och painospelande, tog de slutligen de första jazzande stegen mot vad som skulle komma att bli The Cherry/Filiz Experience. De gjorde sin speldebut på puben Filthy Mac Nasty's i London i våras, och efter det har inspirationen bara flödat! The Cherry/Filiz Experience's fyra budord är: Kärlek, humor, gemenskap & värme. Men de vill även sätta ton och beskriva de mest vardagliga saker. Som tillexempel, känslan av att vara tvungen att sälja sitt älskade Nintendo för att man måste betala hyran.
Bandets Hemsida 20:00 Adam Chiapponi Adam Chiapponi - som trots sitt namn inte talar italienska "annat än på fyllan" - framför sina låtar på svenska, och strävar efter något slags mellanläge mellan pop och rock. Några egentliga förebilder finns egentligen inte.
- Jag lyssnar inte så mycket på musik faktiskt, jag har aldrig kunnat nämna den eller den plattan från 1973. Jag gick i musikklass på högstadiet, och då hatade jag att sjunga. Men så upptäckte jag Pianot någon gång på gymnasiet, och sen så kom en första låt av bara farten. Nu spelar han tillsammans med världens bästa band, som är handplockade ur de svenska skogarna.
Bandets Hemsida 20:30 What Sound Det började på Bollnäs folkhögskola och med ett projekt att spela in några av Julias låtar i skolans studio. Tre musiker (trummor, bas, gitarr) handplockades för projektet och inspelningen var igång. Ett lyckat resultat i studion ingav en ömsesidig vilja inom gruppen att fortsätta spela ihop. Ett band blev till, och What Sound blev namnet. Musiken är i grunden pop, där ett brett spektrum av influenser gör musiken intressant och annorlunda. Starka melodier, smakfull harmonik, smarta arrangemang och svängigt, lekfullt samspel finns alla närvarande i What Sound's musik.
All musik är skriven av Julia Jonas (sång, piano) och arrangerad av What Sound.
Bandets Hemsida 21:00 W Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Qloud Nine Med förebilder som U2, Beatles, Oasis, Bob Dylan, Dire Straits och Coldplay skapar Qloud Nine en minst sagt oförglömlig upplevelse när publiken lämnar konserten sent på kvällen. Att klättra in i människors huvuden och ge en extasupplevelse dom har med sig för resten av sina liv har alltid varit bandets vision på såväl livespelningar som studioinspelningar. En stark vision, värd att jobba hårt för. Musikstilen kan beskrivas på många olika sätt, men istället för att beskriva stilen så kändes utmaningen att beskriva känslan större. Med en mening kom bandet fram till följande, Suggestiv arenarock med starka instrumentala harmonier och en känsla av frihet. Bandets Hemsida 22:00 En Poppel Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida