Fight Club
30 november '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20.00 Waterkings Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 Bearthunder This is a musical sideproject that two fifths of the indie-rockband New Arrivals, started in fall 2011. NapalmBjorn stands for the strings while EarthquakeOscar sticks to the beat. With influence from band like Muse, RHCP and Rage Against the Machine this dynamic duo is set of to explore the unlimited ways of being limited.
This is Bearthunder a.k.a. Bjornossi.
Bandets Hemsida 21:00 Three Green Trees Three Green Trees har gått från fyra till tre sen sist vi såg de på Fight Club. Men de gröna slipsarna sitter kvar och musiken påminner ännu om modern arenarock, med en släng av folk/country. Tänk lite Coldplay, lite Franz Ferdinand i kollision med Fleet Foxes och Mumford & Sons - och du hittar TGT.
- För oss bygger allt på känslan man får från musiken. Vi vill uppnå den totala Coldplay-euforin, även om låtarna skiljer sig. Det värsta som finns är band som visar att de inte bryr sig, som inte bjuder på en show. Man ska inte enbart fokusera på musiken.
Bandets Hemsida 21:30 Caballero Alla band föds som original men om de lever tillräckligt länge så dör de som kopior, så även Caballero. Medlemmarna i Caballero är tämligen överens om att den bästa musiken redan är gjord och att den som säger annat ljuger. Bandet har aldrig hymlat med sina musikaliska referenser och att de hörs. -De hörs för att de ska höras . Det är ett sätt för oss att visa uppskattning och samtidigt en sjuhelvetes utmaning att ta något vi fullkomligt älskar och göra det till något vi kan vara stolta över. Att dessutom få göra det tillsammans med människor du fullkomligt älskar gör ju inte saken sämre. Under det gångna året har Caballero spelat ett femtontal spelningar runt om i Stockholm, slutfört en inspelningen av EP´n "Clear blue skies ahead" och är just nu på väg in i studion igen för inspelning av nytt material.
Sedan starten 2008 så är det en känsla av att vi har det bästa framför oss som driver Caballero, säger Tobias Eriksson, sångare och gitarrist i bandet. Giget på Fight Club kommer att bli Caballeros bästa, så här långt...
Bandets Hemsida 22:00 Georgian Waters Stockholmsorienterade Georgian Waters har funnits sedan i våras, och pratar ogärna om sin musik i onödan. Istället så nöjer man sig med att kalla den "drömsk och atmosfärisk" och helt enkelt "bäst". Nyligen signades man av ett större bolag och planen är därför att inom en kort spela in och släppa nytt material.
- Nu är vi stans bästa band, nu ska vi se till att bli världens bästa också.
Bandets Hemsida