Fight Club
18 november '08
Plats: Fasching, Kungsgatan 53
T-bana: T-centralen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Whisky Sundae - Whisky Sundae låter gott, men är skitäckligt. Ungefär som vi.
Denna kvintett blandar allt möjligt från funk till pop till blues till jazz. En spännande blandning utan egentliga ramar, som det började experimenteras med för ett år sen. I kväll gör man däremot sin första spelning som fem, en spelning du inte vill missa.
Bandets Hemsida 20:00 Antonia Vai Antonia började skriva texter redan som fyraåring, och lärde sig så småningom också i tidig ålder att spela piano. I dag, många år senare, står hon på Fight Clubs scen en andra gång. Den här gången med en skiva under produktion och massa spelningar i ryggen.
- Jag har börjat jobba med en producent som hörde av sig efter en spelning jag hade. Det var kul att träffas på det viset och att han hade samma visioner som jag har; att våga bryta regler och inte bara tänka på genrer.
Bandets Hemsida 20:30 Awaj Collective Det har gått ett drygt halvår, men nu är Awaj Collective tillbaka på Fight Club. Den här gången för att fylla anrika Fasching med reggae, ska, funk och soul.
- Grundtanken med bandet har väl egentligen alltid varit att variera med olika stilar, att inte måla in sig i något hörn, men det har mest blivit reggea och ska, eftersom vi tycker om det. Men det finns också en del african vibe, high life, nästan lite Asienvibbar ibland. Som sagt, vi håller alla dörrar öppna.
Bandets Hemsida 21:00 The Mountain Dogs The Mountain Dogs har spelat sig runt i Stockholm under ett och ett halvt år. Under den perioden har bland annat Debaser Slussen och Mosebacke bockats av och nu ser bandet fram emot att få ännu en anrik scen innanför västen.
- Det kommer bli grymt. Nya låtar och ny basist. Bättre uppladdning än så blir det inte, säger The Mountain Dogs nye basist Jonas "Tornet" Tornberg.
Repertoaren har blivit större och likaså självförtroendet. På Fasching kommer bandet blanda gammalt och nytt, tempo och känsla.
- Vi ska köra som fan, säger gitarristen Micke Stange.
- Ja, och jag kommer sjunga extra högt, tillägger sångare Carl Fried med hög röst.
- Då jag är ryggraden i bandet kommer naturligtvis jag att spela som besatt och eventuellt bjuda på ett och annat solo, säger Nisse Hellman. Nisse avslutar med att nämna att han ibland brukar tänka att cymbalerna är av riktigt guld."
Bandets Hemsida 21:30 Common Ground Först och främst skulle man kunna påstå att de sex killarna i Common Ground gillar reverb. Denna ljudeffekt utgör nämligen något slags genomgående tema i bandets gitarrdrivna pop. Och det stora soundet för i bland tankarna till arenarocken - även om man inte nödvändigtvis har några sådana influenser.
- Tanken är väl att det ska vara ett ganska stort sound, nästan lite dramatiskt. Och nu är det första gången som vi på riktigt har en basist och en trummis, och kan tillämpa det soundet. Så det ska bli hur kul som helst.
Bandets Hemsida 22:00 År & Dar Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida