Fight Club
27 oktober '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Fredrik Forssell Fredrik Forssell har lång musikerfarenhet i första hand som gitarrist. De senaste åren har han arbetat mer med sitt eget låtskrivande och satt ihop ett band där han sjunger och spelar gitarr. Han skriver svenska texter och musiken rör sig mellan visa, pop, rock och kanske en gnutta jazz. Influenser kan skönjas från Thåström, Hellström till Bo Kaspers. Debutspelningen var på KGB, därefter har han spelat på Södertälje visfestival, Vintervikens trädgård, Norrköpings kulturnatt mm. Skivinspelning planeras framöver. Bandets Hemsida 20:00 Katie Danielson USA-födda Katie Danielson kommer ursprungligen från Oklahoma, men flyttade som barn till Israel, där hon bott större delen av sitt liv. För två år sedan tog dock kärleken henne till Sverige, där hon gått från att fronta i ett israeliskt alternativindieband - till att stå på helt egna ben.
- Det är akustiskt singersongwriter med inslag av både folk och jazz. Tidigare har jag bara skrivit musik med andra, och då anpassade man sig ju till varann. Men nu är det bara jag.
Bandets Hemsida 20:30 Jenny Gabrielsson Mare Jenny Gabrielsson Mare blandar pop med chanson, burlesque och en gnutta rock'n'roll. Detta är en av de få spelningarna hon gör under hösten - Missa inte!
Förra hösten släppte Gabrielsson Mare sitt debutalbum som i Uppsala Nya tidning beskrevs så här: "Gabrielsson Mare har samarbetat med bland andra producenten och multiinstrumentalisten Katharina Nuttall (...) och resultatet är ett av årets mest lyckade debutalbum." Stefan Warnqvist, Uppsala Nya Tidning
Bandets Hemsida 21:00 T. Hellberg & Förvirringens Parad T.Hellberg & Förvirringens parad är egentligen ett enmansprojekt av Torgny Hellberg som nu har kommit ut ur garderoben och bildat union med sina vänner Dennis, Erik och Tobbe som tillsammans bildar "förvirringens parad". Torgny och Dennis har tidigare varit lösdrivare mellan olika band medan Erik har hållit sig åt irlänska toner i Pubbandet Barcrawlers en längre tid. Tobias sköna stämma drog de av musikalscenen och tyckte att nu var det fasen dags att han skulle vara med i ett band. Så, typ, bildades T.Hellberg och Förvirringens parad och så sporadisk skulle man kunna beskriva musiken de spelar också. Ett litet hopkok Winnerbäck, Sundström & Cornelies kryddat med countryrock, schlager och en hel del humoristiska käftsmällar Bandets Hemsida 21:30 Albin & The Honky Tonk Express Sist Albin and the Honky Tonk Express spelade på Stampen gjorde man sin allra första spelning någonsin. Nu är bandet tillbaka, stärkta av betydligt fler spelningar och ett sommaruppehåll, och det utlovas än en gång ren och skär country.
- Jag spelade i ett hårdrocksband förut, och visst kan det hända att jag ibland tar en countrypaus och sätter på mina gamla WASP- eller Sabbath-skivor. Men det är countryn jag brinner för.
Bandets Hemsida 22:00 Jamcover JamCovers består av fyra sköna lirare från Stockholmstrakten som hittat varandra efter långa erfarenheter på egna håll. Alla har gemensamt att dom tröttnat på det traditionella coverupplägget och slår ett slag för jammet genom att nyskapa med klassiska låtar. Bandet frontas av Istria (sång), psykar ur till stor del pga Jocke (gitarr) och stabiliseras i ett sammarbetet mellan Henke (bas) och Kalle (trummor). Bandets Hemsida