Fight Club
25 oktober '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Deadbirds Efter att ha spelat covers på 40-årsfester lite för länge tröttnade grabbarna i Deadbirds på att höra "Spela Creedence då!". Istället bestämde de sig för att skriva eget; 70-talsinspirerad rock "med mycket slingor".
- Vi satt i replokalen och till slut bara sa vi det, "Skit i det här, vi börjar skriva eget även om det så bara blir två spelningar om året". Det är ändå ingen av oss som tror att vi kan leva på det här och då ska vi minsann inte ödsla tid på att spela Björn Skifs.
Bandets Hemsida 20:30 Los Bevegan Stockholmsbandet Los Bevegan består utav Erik, Max och Oscar, en trio som bildades för två år sen då man tröttnat på att spela Oasispop ihop med det tidigare bandet. Istället gjorde man en u-sväng tillbaka i historien, till 60-70-talets psykadelika.
- Innan var vi väldigt styrda av vår gamla sångare, en sjukt duktig sådan men vi ville helt enkelt olika saker. Nu kan vi variera oss mycket mer och vi försöker verkligen se till att låtarna varken blir enformiga eller tråkiga.
Bandets Hemsida 21:00 Lobos Libre Första gången på Fight Club, andra gången på scen. Lobos Libre är ett relativt nytt band som testat sig fram genom den mesta sortens rock. Röj varvat med tunga, klassiska rockriff.
- Det började via Bandfinder faktiskt, och jag hade precis kommit hem efter en 60-årsfest när jag kollade min mail, "I morgon ska du kunna de här tre låtarna". Jag hade först tänkt dra en dålig ursäkt, men så visade det sig när jag kom till replokalen att ingen kunde låtarna.
Bandets Hemsida 21:30 Avokado Avokado, som gör sitt andra framträdande på Stampens Fight Club-scen, består utav tre bröder som spelat ihop sedan gymnasiet. Musiken beskriver de som "stenhård pop med allsångsvänliga melodier", och man räds inte det faktum att man numera är en gitarrist kort, sedan en tidigare medlem lämnat bandet.
- Vi har väl en tanke om att skaffa en ny gitarrist så småningom, men vi har å andra sidan anpassat de nya låtarna för tre medlemmar. Tidigare körde vi mycket dubbat, så övergången har faktiskt gått väldigt bra.
Bandets Hemsida 22:00 No Forks Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida