Fight Club
1 september '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Linus Ackers Linus Ackers är en glad typ från Lilla London, Göteborg, som flyttade till Stockholm för tio år sen. Men musikintresset sträcker sig bra mycket längre tillbaka än så. Redan under uppväxten var farsan trummis i ett band och på den vägen är det. Låtskrivandet tog fart under en studiopraktik, och när Linus så småningom började jobba på ett fritids skrev han också låtar ihop med barnen. Nu är barnlåtarna däremot långt borta och istället tar han den beryktade göteborgspopen österut.
- Jag satsar mycket på starka melodier och gitarrslingor. Men viktigast är nog ändå att ha en enkel refräng, som snabbt sätter sig. Det är lite Broder Daniel, lite Bad Cash Quartet, men inte lika brödigt.
Bandets Hemsida 20:00 The Fuzzy Halo tt gäng unga män med ganska olika musikalisk bakgrund träffas och bestämmer sig för att starta ett band ihop. De gemensamma nämnarna i skivsamlingen var The Beatles och The Hellacopters. Resultatet blev ett gäng melodiösa rocklåtar med ena foten i 60/70-talet och den andra i den moderna inierocken. Sedan starten 2007 har bandet spelat både på hemmaplan och flera gånger i Liverpool på The Cavern club. Nu är The Fuzzy Halo hemma i Stockholm igen och tokigt laddade inför både att spelning och kommande skivinspelning. Bandets Hemsida 20:30 Kim Vestin Det har nu gått två år sedan Kim Vestin lämnade Norrland och slog ner sina bopålar i Stockholm. Att ta sig till dags dato har tagit sin tid, men på vägen har Kim inte bara hittat rätt med sin akustiska pianopop, utan också funnit skickliga medmusiker, som gör henne sällskap på Stampens scen kväll.
- Det är ganska dramatiskt tror jag, stora gester. Jag har hört folk kalla det för intimt men kraftfullt, och det stämmer nog rätt bra.
Bandets Hemsida 21:00 Men Of Zimbabwe Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 The Distant Sounds Det är med glädje som vi välkomnar The Distant Sounds tillbaka till Fight Club. Efter en död sommar står detta indierockband än en gång på Stampens scen, lika energiska och färgstarka som sist, fast med liiiiite mindre sex.
- Vi har valt att prova lite nya grejer. Bland annat så har vi börjat skriva mer seriösa texter, om saker som folk kanske kan ta till sig av. Sen har vi blivit bättre tekniskt, så vi har jobbat på att få lite större, mäktigare ljud.
Bandets Hemsida 22:00 Sudakistan Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida