Fight Club
31 augusti '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Jon-André Jon-André består av fyra musikanter från Kungsör som arbetar med dikter och musikstycken skrivna av Jon-André Nilsson. Bandet blandar bildrik poesi med experimentell pop och leker gärna med den mänskliga röstens förmåga att likna olika instrument. Beatbox, falsettsång och märkliga kattliknande läten är några av exemplen på vad denna lekfullhet resulterat i. Uppträdandet på Stampen väntas bli osedvanligt intimt och naket då frontfiguren Jon-André Nilsson vid detta speltillfälle intar scenen på egen hand. Bandets Hemsida 20:00 Ulrika Windolf Ulrika Windolf ursprungligen från Linköping startade sitt soloprojekt för 3 år sedan. Hon har spelat mycket i Linköping och Stockholm men även runt Göteborg och Berlin. Efter att under hösten släppt sin andra EP har hon spelats och blivit intervjuad både i P3Lab och P4Östergötland, och flera musiktidningar spår henne en lysande framtid.
Musiken är en blandning av fartigare popmusik med en botten i desperation och vemod och även lite lugnare sköra sånger. På onsdagens spelning utlovas det inte bara fullt kompband med trummor och bas utan även vackert stråk!
Bandets Hemsida 20:30 Farewell Fiction - Det är rockmusik som ibland drar åt olika håll. Alla är inspirerade av olika saker, allt från folk till tyngre rock. Men vi har våra gemensamma nämnare och hittar alltid rätt till slut. Ena dan kan det komma en låt med munspel, medan nästa kan vara väldigt tung… Man vet aldrig!
Farewell Fiction är ett kompisgäng som spelat ihop sedan juni. De trivs bra ihop, och även om man naturligtvis är seriösa med det man gör så förväntar man sig inte någonting. Däremot ser vi fram emot en riktigt bra spelning från dessa ödmjuka Fight Club-debutanter, och tycker att du ska titta förbi du också.
Bandets Hemsida 21:00 Karma Tree Så, vad har hänt i Karma Tree sen sist? Man har skrivit 25 nya låtar, släppt en skiva och blivit jävligt mycket bättre. Musiken har landat nånstans mellan experimentell poprock och nästan lite psykadelika. Framförallt har man blivit lite mer vågade, och börjat experimentera mer med oljud.
- Man kan väl säga att jazz är lite som husmanskost; man har lite av varje, fast lagom. Pop är snarare som en soppa, där man har allting. Vi är väl mer som en tappas- eller en kinabuffé; man blir mätt och glad, men väldigt förvirrad.
Bandets Hemsida 21:30 The Fiery Piano Sovrumspoppiga The Fiery Piano släppte nyligen sin debut-EP “Sirens EP”, gratis på internet. På den 4-spåriga skivan delar hookiga gitarrslingor säng med intrikata produktioner, fältinspelningar och elektroniska detaljer. Analogt knaster möter digitalt sprak, varmt möter kallt.
Du som gillar Sparklehorse, Bright Eyes etc. - Kom till Stampen och se The Fiery Piano spela live!
Bandets Hemsida 22:00 Antonia Vai Antonia Vai har sysslat med musik så länge hon kan minnas. Redan som fyraåring satt hon med skrivhäftet i högsta hugg, och så fort hon lärt sig spela piano kom låtarna, en efter en. Men det var först vid sexton års ålder, när hon för första gången spelade upp något hon skrivit för någon annan, som hon insåg att det kanske faktiskt var något som funkade.
- Jag gillar när texterna står i fokus och berättar någonting, jag tycker det är skitviktigt med en historia. Sen gillar jag även rytmer. Och live blir det oftast souligt, med inslag av allt från reggae till balkan och folkpop. Men jag utgår alltid från den känsla jag hade när jag skrev låten framför pianot hemma.
Bandets Hemsida