Fight Club
30 augusti '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Siri Stands 2008 bildade kollegorna Andreas "Dedde" Lindqvist och Johan Staaf bandet Velvet Helmet. Strax efter tillkom Peter Bergsten på bas och Johan Albihn på piano och bandet bytte namn till Dedde is the drummer. Idag har bandet utökat med Elias Lundgren på gitarr och landat med namnet Siri Stands. Med fokus på melodierna och starka refränger, stångar de sig fram i djungeln bland alla pop/rock band. Bandets Hemsida 20:00 No Definite Time - Vi säger rock, det känns ganska rättvist. Det är väldigt mycket 90-tal över alltihop, nästan lite grunge.
Så sammanfattar No Definite Time sig själva och sin musik. Bandet har egentligen funnits av och till i nästan tre år, men det är först sen i maj som bandet satsar på riktigt. Sommarledigheten är över, och på Stampen ser vi fram emot ett mer eller mindre nystartat band med stora ambitioner.
Bandets Hemsida 20:30 Stop! Wait.. Go! Sex man starka Stop! Wait Go! började, likt många andra, sin bana "i en skitlokal", med uteslutande covers. Men när så bandets trummis, Niklas, plötsligt började skriva låtar, och den tidigare elgitarristen Basse istället plockade upp den akustiska gitarren, började saker och ting att ljusna. I vintras gjorde man det absoluta trendbrottet, när studiekamraten Alexandra tog över på sång.
- Vi hade alltid velat ha en människa som faktiskt kunde sjunga på riktigt i bandet, och med Alexandra är det inte längre "Det vore coolt att göra såhär, men det kan vi inte" utan istället "Kan du det här? Ja då. Då kör vi". Hon har varit en mycket frisk fläkt.
Bandets Hemsida 21:00 Sleeping Fools Sleeping Fools som det ser ut idag har funnits i nästan två år. Efter att ha harvat runt med Foo Fighters- och Mando Diao-covers ett bra tag bestämde sig så bandet för att testa själva. Resultatet blev "indierock-ish", uppbackat utav stämsång, saxofon och munspel.
- Det har blivit mycket fritidsgårdar och lokala äventyr hemma i Tyresö. Men nu är vi alla arton och satsar mer och mer på krogar och klubbar i Stockholm.
Bandets Hemsida 21:30 Your Ugly Friends Your Ugly Friends är fyra gamla barndomsvänner från Kulturskolan som för tre år sedan gick samman och bildade just Your Ugly Friends. Ett poprockband som ägnar sig åt något de själva beskriver som "peppdepp", "ganska deppiga texter med ganska dragig musik",
- Jag tror att den allmänna glädjen, den pratar man så himla mycket om, sorgen däremot kan man kanske känna inte får lika stor plats i vardagen, så därför tar man ut det i sina texter.
Bandets Hemsida