Fight Club
16 juni '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: André Lindholm
19:30 Le Filou Le Filou, eller Philippe Chaudre som han egentligen heter, flyttade till Sverige från Frankrike för snart fyra år sedan. Och efter att ha spelat i diverse pop- och rockband genom åren kände han att det var dags för ett miljöombyte även där. Ur askan kom så Le Filou, ett elektroniskt projekt som bygger på hundratals samplingar av skivor som Philippe plockat på sig genom åren.
- Jag går ofta till second hand-butiker och gräver i tio kronors-ställen, bland annat på Mickes Skivor. Kommer oftast hem hem med åtminstone fem-tio skivor under armen och ser om jag hittar något som är värt att göra till en mashup.
Bandets Hemsida 20:00 The Mellow Fellows Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 Knifven Det är inte första gången dessa killar står på en Fight Club-scen. Men sen sist har man startat nytt, blivit Knifven och börjat spela vad man själva anser är "rakare än någonsin". Texterna är dessutom på svenska och handlar till stor del om hatkärleken till Östergötland och Linköping, varifrån bandet kommer ursprungligen.
- Det handlar varken om superpoesi eller om a-lagare på väg till Socialen, istället försöker vi hitta teman hemifrån. Namnen (på låtarna) är oftast igenkännande från Östergötland men annars är texterna ganska allmängiltiga. Det var också tanken från början, man ska inte behöva vara från Linköping för att förstå oss.
Bandets Hemsida 21:00 U-Boats Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Caballero Alla band föds som original men om de lever tillräckligt länge så dör de som kopior, så även Caballero. Medlemmarna i Caballero är tämligen överens om att den bästa musiken redan är gjord och att den som säger annat ljuger. Bandet har aldrig hymlat med sina musikaliska referenser och att de hörs.
-De hörs för att de ska höras . Det är ett sätt för oss att visa uppskattning och samtidigt en sjuhelvetes utmaning att ta något vi fullkomligt älskar och göra det till något vi kan vara stolta över. Att dessutom få göra det tillsammans med människor du fullkomligt älskar gör ju inte saken sämre.
Under det gångna året har Caballero spelat ett tiotal spelningar runt om i Stockholm samt spelat in ett antal låtar under arbetsnamnet "Clear blue skies ahead". Sedan starten 2008 så är det just det, en känsla av att bandet har det bästa framför sig, som driver Caballero framåt. Giget på Fight Club kommer att bli Caballeros bästa, så här långt...
Bandets Hemsida 22:00 TBA Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida