Fight Club
15 juni '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: André Lindholm
19:30 Dreaming Of Space Allting började på gymnasiet för många år sedan. Vännerna repade lite sporadiskt, fast "mest på skoj", och det skulle dröja "hundra medlemmar", en utlandsflytt och nästan fem år innan det faktiska Dreaming of Space var "på riktigt".
- Det är ju svårt att beskriva utan att placera det i nått slags fack. Men det lutar väl åt det psykadeliska poprockhållet. Jag har nog alltid lyssnat på den typen av musik, allt från Pink Floyd till Radiohead. Så för min egen del föll den här musiken sig ganska naturligt.
Bandets Hemsida 20:00 Gringo Banden Lynx And Me och Frank Lucas är båda uppskattade Fight Club-veteraner sedan länge. Och när därför de båda bandens frontmän, Juan Iragorri och Axel Högberg, slagit sina vassa huvuden ihop, välkomnar vi de och deras perfekta "chilloutmusik" med vidöppna armar.
- Det är halvakustiskt, mycket stämsång och lite småpoppigt. Axels musik har ju alltid varit väldigt poppig medan jag varit mer för det lugna, och på något sätt har vi lyckats blanda ihop det.
Bandets Hemsida 20:30 The Mountain Dogs Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Come On Like Gangbusters Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 The Cherry/Filiz Experience Mikaela Johansson och Sara Brannäs utgör duon The Cherry/Filiz Experience - som egentligen inte ens är en duo. Istället är Mikaela och Sara två oberoende låtskrivare som råkade börja på samma folkhögskola och gillade varandras musik.
- Vi hjälper varandra, men vi fungerar nästan som två olika band. Det är väl mer utav ett samarbete. Vi vet inte riktigt hur det gick till, men vi jammade ihop på mitt rum och fick först ihop en jätteflummig technolåt. Och på den vägen är det.
Bandets Hemsida 22:00 Jaquline Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida