Fight Club
14 juni '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: André Lindholm
19:30 Heavy Tiger Heavy Tiger består utav fyra tjejer som till vardags håller till på Black Sheep i Solna. Nu står man inför sin allra första spelning på Fight Club, och då utlovas inte bara dieselluktande 70-talsrock, utan också en jävla massa energi.
- Vi kör mycket, och vi kör hårt.
Bandets Hemsida 20:00 Vanilla Kill anilla Kill, de består utav fyra killar i 20års åldern. Influenserna kommer i strida strömmar, men om man ska försöka sätta en genre på alsterna dessa pojkar skapar så är "dynamisk pop/rock" det närmaste man kan komma utan bli alltför långrandig. Dynamik är ordet som beskriver V.K mest. Från luftiga partier med skön sång och funkiga riff till tight tung-gung med skönt sväng, och allt däremellan. Bandets Hemsida 20:30 The Moving Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Monday Riot Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:30 Out Solution Ifall du snabbt direktöversätter Out Solution till svenska får du en första introduktion för vad som komma skall, åtminstone musikaliskt. Grunden till det hela är ”någon form av” hårdrock, som sedan kryddats med både pop och punk. Influenserna må komma från alla möjliga håll, men den röda tråden är och förblir de tydliga, melodiösa refrängerna.
- Vi har haft svårt att hitta våran nisch. Våra låtar är inte särskilt lika varann, men samtidigt vågar vi prova nya saker och säger aldrig blankt nej åt en idé, hur annorlunda den än är.
Bandets Hemsida 22:00 Sucks 2 Be U Skatepunkbandet Sucks 2 Be U gör i och med kvällens framträdande inte bara sin första spelning hos Fight Club, utan också sin första spelning någonsin. En spelning som fungerar lite som ett test för bandets fortsatta överlevnad, för ett band som började på skoj.
- Jag har skrivit punklåtar sen urminnes tider, men aldrig gjort det åt någon. Har inte heller haft någon att lira med eftersom ingen varit intresserad, men så blev en polare dojad från sitt band och så startade vi det här.
Bandets Hemsida