Fight Club
26 maj '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: André Lindholm
19:30 Bourbonstate Precis som namnet vittnar om handlar det här om rock n roll. Akustisk sådan med kännbara countryvibbar, som växt fram under sju års tid. Nyligen släppte man skivan "No more depression", som inom kort även släpps digitalt.
- Vi har fått göra precis som vi själva vill, med ett gäng jävigt duktiga människor runtomkring oss. Sen skulle det ju naturligtvis inte skada med lite hjälp längre fram, för att göra exempelvis pr lättare.
Bandets Hemsida 20:00 Albin and the Honky Tonk Express Bandets frontman, Albin Brandstedt, tillhörde länge ett hårdrocksband tills han en dag 2009, efter att helt ha fastnat i countryn, bestämde sig för att starta The Honky Tonk Express. Två av bandets medlemmar valde att hänga på och sedan i mars 2010 är man alltså ett av Stockholms få utmärkande countryband.
- Det är mycket tack vare Neil Young och plattan "Long Ways", som jag lyssnade på dag och natt i slutet av 90-talet. Och så min svåger.
Bandets Hemsida 20:30 Lucas Dawson Lucas kom från Australien för nio år sen ihop med en dåvarande flickvän. När paret så småningom gjorde slut bestämde han sig för att slänga ihop en klassisk breakup-skiva. Resultatet blev en hybrid av singersongwriterpop och country. Och inom kort släpper han, tillsammans med sitt band, också singeln "Darling it's you".
- Vi vill gärna komma ut och spela mycket mer, men det är inte alltid att man hinner. Vi är politiker, lobbyister och jag själv är i skarven av master och doktorand. Vi tar de spelningar som bjuds.
Bandets Hemsida 21:00 What Sound Det började på Bollnäs folkhögskola och med ett projekt att spela in några av Julias låtar i skolans studio. Tre musiker (trummor, bas, gitarr) handplockades för projektet och inspelningen var igång. Ett lyckat resultat i studion ingav en ömsesidig vilja inom gruppen att fortsätta spela ihop. Ett band blev till, och What Sound blev namnet. Musiken är i grunden pop, där ett brett spektrum av influenser gör musiken intressant och annorlunda. Starka melodier, smakfull harmonik, smarta arrangemang och svängigt, lekfullt samspel finns alla närvarande i What Sound's musik.
All musik är skriven av Julia Jonas (sång, piano) och arrangerad av What Sound.
Bandets Hemsida 21:30 Stillfree Stillfree kommer från Södertälje, jobbar på skitjobb och längtar bort. Det hörs även i musiken, som bärs upp utav texter om kärlek och längtan efter något man inte har. Bandet blandar svenska med engelska och musiken tillskrivs soulinfluerad pop.
- Allt är mycket svårare på svenska, det blir närmare och vaknare. På engelska kan du alltid slänga in lite "yeah" och "baby" där det passar. Det funkar inte på svenska, det blir så jävla banalt bara.
Bandets Hemsida