Fight Club
25 maj '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: André Lindholm
19:30 Marcus Anderbrant Marcus är 23 år och kommer ursprungligen från Skellefteå. Efter att ha spelat i en rad olika band bestämde han sig till slut för att gå solo och ägna tid åt singersongwritergenren. Inte för att han inte saknar att spela med folk, men det är samtidigt skönt att kunna tänka för sig själv.
- Det är mer frihet naturligtvis, och fuckar man upp så är det ju som sagt jag som gör det och ingen trummis eller basist. Det här blir min första spelning sen jag kom hem till Stockholm igen, och det är lite prova-på sådär.
Bandets Hemsida 20:00 Hannover Bob Hannover Bob är bandet du längtat efter, skön indierock levererad med en otrolig närvaro och känsla. Bandet har funnits i drygt ett år och har sin bas i Dalarnas djupa skogar, och nu är de äntligen på sitt första besök i Stockholm och Stampen. Med sina låtar har de charmat den lokala publiken och byggt upp en trogen lyssnarskara. Är du ute efter nyskapande, känslofull och välspelad inderock så är Hannover Bob med sitt unika sound bandet för dig. Bandets Hemsida 20:30 Wayflower Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Olle Montanus - Vi fick i uppgift i skolan att läsa hela "Röda Rummet", vilket vi förstås inte gjorde. Däremot läste vi så pass långt att vi upptäckte Olle Montanus, som verkade vara en skön karaktär. Vi behövde ett namn och så tog det vid därifrån.
Detta var tre och ett halvt år sedan, och idag är femannabandet Olle Montanus ett "poprockband med förkärlek till svensk folkmusik". Som om inte det vore nog varvas alltsammans dessutom med spontana trumsolon från trummisen Amanda, som skänker såväl musiken som liveframträdandet en extra krydda.
Bandets Hemsida 21:30 Rex Rex är mannen bakom fenomenet "RexnRoll" som vissa tror kommer bli "den nya grejen"...Vi förhåller oss skeptiska till det men helt klart är att Rex´ musik är svårplacerad och det kan därför vara befogat med ett eget genrenamn. Från filosofiska visor via kitschig psykedelisk pop med italiensk smörsång till vimsig elektro, ja, det hela känns ganska jobbigt konstigt men det är iallfall melodiöst och mysigt och de svenska texterna är väldigt fina! Bandets Hemsida 22:00 Seize Hiphoparisten Seize flyttade från USA när hans svenska pappa fick ett jobb i Stockholm. Den amerikanske tonåringen, som beskriver sin musik som modern och melodisk, influeras till stora delar utav Eminem, vilket också hörs i sättet han hanterar sina texter.
- Jag sjunger om mina egna erfarenheter, eller om människor jag känner som varit med om saker. Jag vill veta vad det är jag snackar om, inte hitta på något. Mycket handlar också om hur det är att slå sig fram som okänd artist, och livet i största allmänhet.
Bandets Hemsida