Fight Club
24 maj '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: André Lindholm
19:30 Avokado Avokado startade som ett projektarbete på gymnasiet. När sen killarna tog studenten rann det hela ut i sanden för att inte återupptas förrän hösten 2008. Vad som till en början varit instrumentalt och nästan lite funkigt, var nu lite mer av - som bandet själva beskriver det - stenhård pop, med allsångsvänliga melodier. - Vi har valt ut fem låtar till Stampen, varav fyra är riktigt hårda och en lite lugnare. Avslutar gör vi med en riktig arenarockdänga. Bandets Hemsida 20:00 W Bandet har funnits till och från i fem år, men det var först när dagens uppsättning spikades för ett blott halvår sen som man kände att man var ett band på riktigt. Man blandar huvudsakligen rock med rnb, med ett "nånstans kommersiellt, lättsmält tänk utan att för den sakens skull bli skit". Men framförallt finns en oerhört positiv stämning bland killarna.
- Man garvar sig igenom dagar och rep, allt är precis som det ska. Det är ju egentligen mycket som ska funka i ett band, många pusselbitar som ska falla på plats, precis som när man träffar en tjej. Men det här funkar så jävla bra, vi har sjukt kul tillsammans.
Bandets Hemsida 20:30 Matriark Matriark började som ett stonerrockband för ett par år sedan. Allt eftersom började man dock att bredda sina vyer och idag osar bandets musik nästan främst rnb. Detta eftersom man koncentrerat sig allt mer på framförallt samspelet mellan trummor och bas. Till sommaren väntas man dessutom gå in i studion för att få ihop sin debutskiva.
- Det var en producent som kontaktade oss efter att han lyssnat på våran demo. Så nu ser det ut att bli av i juni, och vi förbereder oss en massa. Det har varit en nästan explosionsartad utveckling för bandet bara det senaste halvåret.
Bandets Hemsida 21:00 Screwhead Stockholmsbandet Screwhead började som ett projektarbete på gymnasiet. Men killarna fick blodad tand och snart därpå fanns bandet "på riktigt". Nu är man mer igång än någonsin, och musiken rymmer såväl tydliga stoner- och grungeinfluenser som lugna harmoniska partier och stor dynamik.
- Det är först nu vi lägger in ännu en växel. Vi har legat och segat tidigare, men nu vill vi bara komma igång och vi har en massa nytt material på lager.
Bandets Hemsida 21:30 SKAVLAN Skavlan, icke att blandas ihop med den norska talkshowhosten, bildades för knappt ett och ett halvt år sen. Kvartetten, vars musik beskrivs som snabb och stark punk, framför sina låtar på svenska och texterna är klart samhällskritiska. Och ska man lyssna på Skavlan är det i förstahand live som gäller. Men…
- …sist vi hade en spelning bokad, på Valborg, blev alltsammans inställt. Kommunen tyckte tydligen att det var för skränigt och drog tillbaka det.
Bandets Hemsida 22:00 Last Local Heroes Rocktrion Last Local Heroes består utav Dylan, Katja och Andreas, och bildades för ett knappt år sedan. Man sprang in i varann utanför en toalett på en hemmafest, och när alla tre så småningom började samma utbildning var det inget snack om saken.
- Det är mycket mytbildning kring hur bandet startade, vi vet egentligen inte själva. Men det blev väl på riktigt först på skolan. Visst har vi skippat en och annan föreläsning för att repa, men egentligen tvingas man inte välja. Det går bra att kombinera.
Bandets Hemsida