Fight Club
23 maj '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: André Lindholm
19:30 MotherMadness MotherMadness är ett band som har funnits i sju år och har under dessa år hunnit med skivsläpp, mycket spelningar runt om i landet och har alltid bjudit på ett jävla röj live vilket givetvis lämnar ingen i publiken besviken. Med sina influenser från Tool, Queens Of The Stone Age och Muse har MotherMadness ett eget unikt sound vilket är ack så viktigt i dagens hårda konkurrens inom Musiken. Den som inte bangar för bra livemusik bör verkligen inte missa detta! Bandets Hemsida 20:00 Villa Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:30 Wallmon Inc Wallmon Inc har sedan en tid tillbaka lämnat den pålitliga gubbsvängen för ett tyngre och klart ondskefullare sound även om bandmedlemmarna alltjämt hämtar sin inspiration från 70-talet: Black Sabbaths tyngd, Deep Purples orgel och Led Zeppelins sväng. Gänget lyckas med konststycket att leverera pretentiös musik med glimten i ögat, ibland i rasande fart, ibland i gravgrävartempo. Mörka toner varvas med vackra melodier och ett grymt sväng på trummor och bas.
- Vi älskar när det blir drag, både när vi spelar covers och eget. Vi har ett mål och det är att Svantes gitarr ska låta högre än en rytande HD. Än har vi inte nått dit, men kanske blir det nu den 23 maj, säger Roger Wallmon, sångare och en av bandets originalmedlemmar.
Bandets Hemsida 21:00 Puffing Tom Puffing Tom har kallats för såväl "ett argt Kent" som "trubadurmetal", man har jämförts med både Mesuggah och Placebo, och enligt de själva finns mycket jazz och även progressiva inslag. Som ni hör är Puffing Tom inget vanligt band…
- Vi träffades i kön till en Metallicakonsert 2008. Tre av oss hade gått på högstadiet ihop och haft ett punkband som runnit ut i sanden av olika anledningar. Men så träffades vi där i kön och tänkte "vi kör för fan".
Bandets Hemsida 21:30 Human Desolation - Vi har en idé med texterna och har lite av ett postapokalyptiskt tema. Det är väl våran grej, och vi försöker att väva in det i allt. Vi förespråkar inte undergång, tvärtom egentligen, vi analyserar den bara i vitögat.
Human Desolation spelar melodisk dödsmetal, med stor dynamik, och gillar du hård musik är detta definitivt något för dig. Tidningen Closeup hyllade de som ett av Sveriges bästa band för sin genre, och som kvitto på detta kan ni även se killarna på Metaltown i sommar.
Bandets Hemsida