Fight Club
20 april '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 The Mess With Julia Efter att ha spelat ihop i närmare två år så kände medlemmarna att de behövde komma iväg från varandra ett tag och tog därför ett uppehåll. Men så i höstas sprang man åter in i varann och innan man visste ordet av hade man en USA-turné inbokad. Från noll till hundra, helt enkelt.
- Det är väl ändå punkpop nånstans. Det intensiva från punken åtminstone. Men det är något vi format tillsammans från första gången vi träffades, och vi har aldrig diskuterat hur det ska låta.
Bandets Hemsida 20:00 Three Green Trees Uppklädda till tänderna i svarta kostymer och gröna slipsar. TGT är ett band som förenar skitig klubbrock med episk arenarock, och tanken på att starta band föddes när killarna var fjorton och inte hade en aning om hur man spelade.
- Vi vart aldrig bjudna på festerna men kände samtidigt ändå nånstans att man ville hänga med sina allra bästa polare. Så vi åkte hem till Steve på fredagskvällarna, hängde och spelade musik. Och nu har vi kommit en jävla bit.
Bandets Hemsida 20:30 The Distant Sounds The Distant Sounds beskriver sin musik som "rå med en gullig förpackning" och menar på att det är mycket sex inblandat. Det är en salig blandning av brittpop och indierock, som är skrikigt på sina håll och som går ganska snabbt.
- Det började med att vi stod och lira "All the small tings" i kallingar och kände oss coola. Sen hade vi lite av ett skrivarblock där ett tag men nu under senvintern/våren har det bara exploderat. Vi är kreativa, och tvingas solla bort en hel del.
Bandets Hemsida 21:00 Örnsberg Ensamvargen Johan Ragnarsson, mer känd under pseudonymen Örnsberg, har ägnat sig åt elektronisk pop i många herrans år. Men först nu gör han det ihop med andra. Örnsberg är numera nämligen ett band beståendes av full sättning, vilket gör denna "tolkning av electro" till betydligt mer rockig och explosiv.
- Jag är gammal popkille så jag gör ju ganska klassiska poplåtar även om jag inte haft ett band att luta mig mot. Nu har ju electrogrejen blivit så jävla stor, det var lite roligare i början. Då fick man lite hype bara för att man gjorde pop med trummaskiner.
Bandets Hemsida 21:30 Everywhere - Hela grejen med bandet tog väl egentligen sin början backstage på en modevisning i Milano. Där upplevde jag, under lågkonjunkturen, hur bland annat modeller blev anorektiska för att arvoden dragits ner, och hur designers tvingades bjuda på billig fulskumpa. Allt det där och den misären fick mig att känna att jag var tvungen skriva nånting.
Och musiken som kommit ut i andra änden av Everywhere osar 60-70-tal, och nästan lite glamrock på sina håll.
Bandets Hemsida 22:00 Great Garb Great Garb är ett indiepop/rock-band från Hedemora/Stockholm. Bandet har funnits i snart tre år men på den korta tiden har de byggt ett gott rykte och har spelat på diverse festivaler och klubbar runtom i Sverige, de har spelat på Stampen förut och den här gången kommer de med nytt material från bl.a. deras kommande debut EP "Dreaming Man". Deras spelningar innebär en show med fart och variation och musiken passar de flesta åldrar och publik. Bandets kännetecken är grymt samspel, sångarens unika röst och att de har grymma och lättlyssnade låtar. Bandets Hemsida