Fight Club
18 april '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 The Illiterates Tar du lite punk och blandar det med lite rock och lite blues hittar du plötsligt ett band som heter The Illiterates, Analfabeterna. Ett femmannaband som ses och repar två gånger i veckan och som kväll gör sitt allra första gigg.
- Vi har varit sega men samtidigt har vi inte velat dra iväg kompisar för att se något vi inte är nöjda med. En spelning med oss borde vara som ett intellektuellt Mötley Crüe, eller Stooges med läsglasögon.
Bandets Hemsida 20:00 Lazy Mandrake Lazy Mandrake är ett svårplacerat band. Ena stunden sprutar de ur sig svängig funk och fartfull disko för att i nästa låta som Black Sabbath på nedåttjack och i ytterligare nästa låta som om Zeppelin eller Doors skrivit deras låtar. Det fantastiska är att det ändå funkar - och funkar bra. Detta har Uppsalapubliken fått uppleva det senaste året, och nu har det blivit Stockholms tur. Är du sugen på ärlig musik, med grund i bluesrock och improvisation? Då är Lazy Mandrake Bandet för dig! Datumet är 18/4, Platsen är Stampen. Bandets Hemsida 20:30 Putikka Solnabandet Putikka består av tre stycken, Hampus, Nathalie och Filip, som spelat tillsammans i snart ett års tid. Hampus och Filip däremot lärde varann på ett kollo i elvaårsåldern, medan Nathalie mer våldgästade replokalen med orden "jag ska spela här".
- Det är hård pop med mycket oljud. Cp-rock har vi kallat det vid något tillfälle. Det började med Mudhoney och Nirvana, men har sen byggts på. Det går fort och är väldigt intensivt.
Bandets Hemsida 21:00 From The Swedish Jungle Från skogen hörs musik. Musik som ingen riktigt kan tyda, musik som inget riktigt kan förstå. Långt där inne, mitt i den svenska djungeln, bor fyra pojkar. Med en racerbas, ett par trummor, två gitarrer och sammanlagt 20 effektpedaler skapar de sin egen djungelmusik. Vi på Fight Club lyckades till slut hitta en av medlemmarna i kvartetten, trumslagaren Karl Zebur, under en gran.
- Vi spelar det som Bruce Willis alltid pratar om. Vi förstår inte vad han menar.
Bandets Hemsida 21:30 Lazy Hero Dessa lata superhjältar har funnits i enat följe sedan hösten 2004 och vart helt enkelt frukten av idogt Tony Hawk Proskating-spelande. Skatetakterna sitter i, även om bandet kallar sin musik för poppunk.
- Vi är bästa polare och har alltid varit det. Och det är därför vi spelar, det är det absolut bästa sättet att hänga på. Göra kreativa saker ihop och veta att man har gjort det med sina bästa polare.
Bandets Hemsida 22:00 Everwhere Everwhere tar sig an temat undergång och analyserar hur människan över tid gräver sin egen grav. Ett djupt ämne, även om texterna enligt bandet själva alltid kommer som andraprio efter själva musiken; dunkel döds/trashmetal. Som också hörs på den nygamla skivan "One by ond… Dead".
- Vi har varit med i både Sweden Rock Magazine och Close Up, och fått hygglig kritik. "Om ni gör något liknande igen så startar vi ett bolag och spelar in er" eller något i den stilen. En rätt skön kommentar ändå.
Bandets Hemsida