Fight Club
15 april '11
Plats: Fasching, Kungsgatan 53
T-bana: T-centralen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Topprovdjur Bandet med Fight Clubs häftigaste namn är tillbaka. Dödsfunkarna från Nacka är precis tillbaka efter ett kortare uppehåll, och det med inte bara bevarad energi utan också med nytt material.
- Man får dödslängtan, fast på ett positivt sätt. Som dödslängtan på en sommaräng.
Bandets Hemsida 20:00 Shatterproof Sist Shatterproof gästade Fight Club gjorde man sitt första gig någonsin, och det på Stampen. Hundra personer dök upp och det gick nästan att ta på stämningen. Därför är det med nöje som vi återigen ger er dessa fyra killar och deras enkla, raka pop med tydliga influenser från de brittiska halvöarna.
- I bandet är det som vanligt sprudlande energi med nya låtar hela tiden, och jag tror att mitt låtskrivande har förändrats en aning. Det är allt ett mörker över låtarna, men förhoppningsvis är det lite ljusare nu.
Bandets Hemsida 20:30 Kitchen Sink Movement För er som missade Kitchen Sink Movements spelning på Fight Clubs julfest får nu chansen igen. Denna indierockkvintett har funnits sedan 2007 och är nu i allra högsta grad på gång med att spela in vad som är tänkt att bli bandets första fullängdare.
- Jag känner att jag vill ha klart den första skivan för att kunna ge mig på den andra. Väl där kan man ju experimentera bäst man vill, och framförallt sitter man inte fast i gammalt material i samma utsträckning.
Bandets Hemsida 21:00 New Arrivals Efter att ha blivit av med sin förra replokal har bandet äntligen funnit ett nytt näste för sin musikaliska kreativitet. Bandet är i full färd med att skriva sin nya EP som ska ta världen med storm. Några låtar ligger redan ute på Spotify och fler är påväg. De har redan erövrat samtliga Fight Cub-scener under åren och nu står Fasching på tur. Gamla godingar utlovas och även eventuellt ett litet smakprov från den kommande EP:n Bandets Hemsida 21:30 Kafkas Fever Tillbaka igen och nu med bara sex år kvar till tioårsjubileumet. Kafkas Fever - som i grunden spelar någon slags indierock - släppte nyligen epen "Plastic Illuminations", som bandet beskriver som ett steg tillbaka till rötterna, med ett något rockigare sound.
- Musiksverige behöver ett nytt band helt enkelt. Och framförallt så behöver Sverige mer rock n roll.
Bandets Hemsida 22:00 Royal Radio Kvartetten bokar våren och det ser ut att bli mer bortaplan än hemma en. Småstäder runt i Sverige men även stora London kommer få uppleva låtar som "Love Rescue Me" och "In The Middle". Men innan dom beger sig har dom lovat att göra ett oförglömligt gig på Fasching i huvudstaden. Hemmaplan! Öppningsnummer som inte hörts av någon än! This is it. This is Royal! Bandets Hemsida