Fight Club
11 mars '11
Plats: Fasching, Kungsgatan 63
T-bana: Centralen
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Original High Five Original High Five bjuder upp sin publik till dans när man återigen spelar på Fight Club med sin reggeainspirerande skapunk.
- Det finns ju egentligen ingen som inte gillar oss. Det var en snubbe som sa att vi lät som fulla sextonåringar en gång - men det ser jag fan nästan som något positivt.
Bandets Hemsida 20:00 Hildas Gitarr "Hildas Gitarr är ett kompisgäng som harvat sig upp från spelningar på fritidsgårdar till allt större och större scener som Mosebacke, Strand, Fasching och Kungsträdgården. Vi har utvecklat oss till en utpräglad liveakt som alltid får publiken att röja med vår saliga blandning av Reggae/Ska/Soul/Pop och fler influenser. Vår inställning är att spela för att ha roligt och för att folk ska dansa, festa och röja! Men vi lägger också stor vikt vid att ha ett budskap i våra texter. Därför har vi valt att skriva på svenska, för att orden ska träffa lyssnaren direkt. Vi behöver folk som säger vad de tycker men samtidigt kan ha sjukt kul. Det är Hildas Gitarr." Bandets Hemsida 22:00 Riff Knives När Riff Knives klockan 22.00 den 11 mars 2011 tar plats på Faschings scen är det 146 dagar sedan de gjorde det sist. 146 dagar går fort när man har roligt. 146 dagar går ännu fortare om man också har mycket att göra. För Riff Knives har dessa 146 dagar känts som ett ögonblick. Efter succéspelningen den 16 oktober dök rap/rock/funksextetten från södra Stockholm huvudstupa in i SAE Institute i Solna för att spela in sin andra EP. Med 2010 års framgångar i ryggen lyckades bandet knyta de bästa tänkbara mix- och masteringsförmågor till projektet och satt snart i Dreamhill Studios, Anders Bagges studiokomplex på Ekerö, och slipade en musikalisk diamant. Ape Flip EP släpps den 9 mars. Två dagar senare står Fasching värd för releasefesten. 146 dagar sen sist. 146 osannolikt produktiva dagar. Nu går tåget. Tut, tut! Bandets Hemsida