Fight Club
10 mars '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 DayAfter Day After är lite av ett kollektiv, på fyra personer, som ägnar all sin vakna tid åt hiphop. De båda rapparna Anti och Nesto utgör kärnan, medan själva beatsen oftast produceras utav producenten Beatim. Men för Anti och Nesto går historien långt, långt tillbaka i tiden.
- Antons mamma och pappa tog hand om mig innan han ens föddes, så vi har känt varandra hela livet. Jag började med mina polare på mitt håll, och Anton på sitt. Sen spelade vi på samma ställe, mot droger, och ställde oss frågan varför vi inte gjorde saker ihop istället.
Bandets Hemsida 20:00 Simon Rain Simon Rain kommer ursprungligen från Bulgarien, och flyttade till Sverige för att, som han uttrycker det, "göra popmusik". Dessförinnan studerade han jazzmusik i Holland, men menar på att Sverige är ett av få länder som verkligen uppmuntrar den typ av musik han vill spela.
- Det är bra musik, men det är inte riktigt pop. Det kan egentligen vara vad som helst. Det är ju inte metal, inte country, inte reggae… Så "whatever's left".
Bandets Hemsida 20:30 Awaj Collective Man beskriver sig själva som ett endaste stort ljudkollektiv, som får människor att dansa. I den mixen blandar man huvudsakligen in ska och reggae men också världsmusik, lite franskt, lite funk. Till och med discosoulvibbar.
- Ingen kommer nånsin behöva lyssna på nåt annat, vi har allt. Vi hade tänkt köra rätt brett på Stampen, och valt ut fem låtar som vi valt att korta ner för att hinna med. High life, african vibb, lite roots, lite ska… Vi har valt att baka en riktig jävla kladdkaka för att få ut så mycket som möjligt.
Bandets Hemsida 21:00 John Moose André, Emil och Petter utgör folkpoptrion John Moose. Ett glatt gäng från Karlstad som "inte repar så vidare värst intensivt", då André håller till i Stockholm, men som ändå vet precis var de har varandra. Musiken är lugn och tillbakadragen, just som utmärkt akustisk musik ska vara.
- Vi började med att spela det vi kunde spela, och eftersom ingen av oss kunde spela rock, så vart det här naturligt. Ingen av oss hade spelat nån rockgitarr tidigare, så det fick bli till att ta upp den akustiska.
Bandets Hemsida 21:30 Sparv Genom några gemensamma nämnare startades Sparv 2009 som ett musikprojekt där Martin Larsson och Calle Medin gör musiken till Stefan Anderssons vemodiga svenska texter. Musiken och soundet växlar lite mellan lo/fi grunge till renodlad pop. Martin Larsson och Calle Medin har spelat tillsammans under många år i diverse olika band, men känner att de nu har hittata hem till Sparv. Bandets Hemsida 22:00 Belle Starr & The Gunslingers Belle Starr är banditdrottningen själv och har varit på rymmen i två år. Då har hon uppehållit sig norr om Dalälven där det finns gott om gömställen. Men efter en efterlysning för stöld av hästar och krossade hjärtan är hon tillbaka i Stockholm för att återigen göra staden osäker. I Stockholm träffade hon ganska snart på Rune ”Kaptenen” Benjaminsen och med Kaptenens hjälp har nu ett gäng farliga män samlats på ett och samma ställe för att föra oväsen i grupp. Gunslinglarna består av Kaptenen, Björnen, Blomman, Krippan och Hampan. De är alla gamla i gemet och vet vad det handlar om. ”Håll i hatten och knyt skorna hårt” är rådet du får av Belle Starr och hennes Gunslingers. Bandets Hemsida