Fight Club
9 mars '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Grande Finale Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 20:00 The Reloaders Det genomgående temat för treåriga The Reloaders är baktakt. Om det sen är pop, rock, reglage eller ska kvittar, bara det svänger. Med nio personer kan det bli en utmaning att få plats på Stampens scen - men det är inget som oroar, enligt gitarristen tillika banjo- och trombonspelaren, Direcktah Boonska.
- Vi tycker om att trängas. Det är världens bästa band både att titta på och att spela i. Det blir sådant jädra drag. Det är så tacksamt att spela just ska, även om man är där för att kolla på kompisarnas hårdrocksband så går det inte att stå still när man hör våran musik.
Bandets Hemsida 20:30 Bluemarks - Av alla hårda låtar som finns så spelar vi den mjukaste, och av alla mjuka spelar vi den hårdaste.
Så beskriver poprockbandet Bluemarks sig själva. Inspirerade utav arenarockband som U2, Coldplay och The Killers utlovas känsla och framförallt starka låtar när man nu gästar Fight Club för första gången. För övrigt bandets andra spelning någonsin. Mycket nöje!
Bandets Hemsida 21:00 Tape, tape run Tape, tape run har sitt ursprung ifrån Vrigstad i Småland men bildades i Stockholm på hösten 2007 av bröderna Maars. Sen anslöt deras gamla vänner Ola Fredholm & Simon Nilsson och bandet var komplett. Från början lät det mest som punkrock men med tiden så ändrades musiken till mer likt indiepop. Sin första demo spelades in i somras som innehåller 3 låtar varav en låt är en cover av Paul Kellys ”Adelaide”. Tape, tape run uppträdde senast i juli förra året på en festival i Småland så de är rejält taggade inför spelningen på Stampen. Bandets Hemsida 21:30 Your Ugly Friends Your ugly friends är fyra gamla barndomsvänner från Kulturskolan som för tre år sedan gick samman och bildade just Your ugly friends. Ett poprockband som ägnar sig åt något de själva beskriver som "peppdepp", "ganska deppiga texter med ganska dragig musik",
- Jag tror att den allmänna glädjen, den pratar man så himla mycket om, sorgen däremot kan man kanske känna inte får lika stor plats i vardagen, så därför tar man ut det i sina texter.
Bandets Hemsida 22:00 The Pitastro The Pitastro blandar funk, blues och reggae, ja allt som svänger egentligen, och har funnits i ett år. Medlemmarna är alla allätare, allt från dansband och hårdrock till rockabilly, något som också hörs i musiken som egentligen bara har en gemensam nämnare - att det svänger.
- Vi är där för att ha kul, och det vill vi att publiken också ska ha. Går man och kollar på ett gungigt band så dansar man ju ofta med. Och vi brukar vi få med publiken. Vi har fått sittande publik, till och med kärringar på 60+, att röra på sig.
Bandets Hemsida