Fight Club
8 mars '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Mighty Mighty Pancho Freak Show Stockholmsbandet Mighty Mighty Pancho Freak Show har spelat tillsammans sedan 1999 och har tydliga influenser från Seattles stora grungeband. Mighty levererar energisk rock live som andas ångest och vemod. Bandets Hemsida 20:00 5th Avenue Från Västerås kommer här ett band som verkat i fem år, men som först nu besöker Stockholm för första gången. Vad passar då bättre än Fight Club, för detta alternativa panikdiskorockband. Så gillar du band som Paramore, Her Bright Skies och All Time Low har du definitivt kommit rätt.
- Scenen är halvt utdöd, det mesta är metal. Men eftersom vi inte är fullt lika hårda så blir det lite konstigt ibland. Men vi är skitbra, och vi är här för att beröra allihop.
Bandets Hemsida 20:30 Blank Generation Garagerockarna i Blank Generation är tillbaka på Fight Club och Stampen. Ett halvår har gått sen sist, och sedan dess har man inte bara klubbat ett namnbyte, utan man har också blivit en man mindre.
- Han fick nog helt enkelt och tog en paus. Det övergick så småningom i att han inte kom tillbaka överhuvudtaget. Men vi har löst med att våran gitarrist köpt en massa dyra prylar, och spelar på dubbla förstärkare. Det låter faktiskt som att vi har två gitarrister.
Bandets Hemsida 21:00 RobotFabriken RobotFabriken har funnits sedan hösten 2009, men det är först på sistone som man verkligen börjat komma igång och lagt krut på att spela ute. Kvällens Stampengig är inte bara det första här på Fight Club - det är också bandets debut i huvudstan.
- Som Radiohead, fast sämre. Och på svenska. Vi försöker hela tiden sträva efter starka låtar, utan att bli pretentiösa. Har vi en låt som känns sådär så brukar vi göra allt vi kan för att få det att låta jävigt bra. Och funkar inte det så skriver vi om hela låten, eller bara skiter i den.
Bandets Hemsida 21:30 Promise Divine De har spelat ihop sedan 2004, och bytte namn på inrådan från en producent. Ja, sen har man ju också varit iväg på två USA-turnéer, varit ett av få svenska band att spela på Vans Warped Tour och som kronan på verket varit "överallt i Sverige".
- Vi har väl haft ett mindre break nu, inte hänt så mycket det senaste ett o ett halvt året. Men nu har vi precis släppt våran ep på ett nytt bolag, och bokat in nio datum i Sverige för att sedan ge oss ut i Europa i maj.
Bandets Hemsida 22:00 Stains Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida