Fight Club
7 mars '11
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Stockholm Zoo Stockholm Zoo identifierar sig någonstans i rockträsket, utsträckt mellan hårdrock och funk. Inspirationerna kommer från alla möjliga håll och det var rena tillfälligheter som förde bandet samman. Konstellationen som den ser ut idag har funnits i två år, och suget att spela ute är enormt.
- Det har blivit för lite spelningar, och lite för mycket stå i replokalen. Vi får väl se vad som händer, just nu har vi bara haft en handfull spelningar per år.
Bandets Hemsida 20:00 Ascend Femmannabandet Ascend har sitt ursprung i Nynäshamn utanför Stockholm, och såg dagens ljus först 2008. Efter att ha strulat omkring med en rad olika medlemmar kom så bandet igång på riktigt för ett drygt år sedan - när sångaren stack och grusade ett närliggande skivkontrakt. Men det är gammalt nu, och Ascend spelar vidare på sin melodiska metall, som låter bättre än någonsin.
- Jag tycker ändå att vi har ett någorlunda utmärkande sound. Det är mycket influenser, och sen så satsar vi även på melodier, trots att det är hård musik. Man har spelat i andra band där det flummat ur helt och hållet, men inte här.
Bandets Hemsida 20:30 At Your Disposal At Your Disposal tillhör metalgenren, men spelar i största allmänhet det man tycker är kul. Bandet i sin helhet har funnits sedan december, och kvällens framförande på Stampen blir därför bandets första inför publik.
- Vi har ägnat ett helt år åt att förbereda oss, skriva låtar och nu vill vi bara komma upp på scenen och öppna riktigt starkt. Göra ett gott första intryck helt enkelt.
Bandets Hemsida 21:00 Rage Invest Rage Invest har åsikter om allting, och med ett namn som betyder att man inte ska vara rädda för att säga vad man verkligen tycker, är väl kanske inte det så konstigt. Musiken är hård, går snabbt och är emellanåt även explosiv. Egentligen har den väl allting utom skönsång - och keyboard - menar bandet. Bandets Hemsida 21:30 Lipz Det råder inget som helst tvivel om vad det här bandet handlar om. 80-talets glamrock har satt sina spår i Lipz, som bildades utav två bröder för tre år sen.
- Vi har en hel del låtar, dessutom är sångaren relativt ny i bandet och han kommer med material han med. Vi håller på med en ep men det får ta den tid det tar för det att det ska bli bra.
Bandets Hemsida 22:00 Planets Collide Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida