Fight Club
25 december '10
Plats: Allhuset, Universitetet
T-bana: Universitetet
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 100 kr (120 kr efter 23.00)
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Sparkling Water Indierockbandet Sparkling Water bildades egentligen i våras, men kom igång på riktigt först efter sommarlovet, under vilket killarna knappt lyft sina instrument. Nu är det annat ljud i skällan, då man funnit roten till problemet, anledningen till varför saker och ting stod stilla tidigare.
- Vi hade inga spelningar! ”Gick det bra att repa”, frågade nån, ”nej, men det gör inget, vi ska ändå inte spela”. Det är samma grej som att plugga, man gör det ju bara när man har prov.
Bandets Hemsida 20:00 Original High Five Original High Five bjuder upp sin publik till dans när man återigen spelar på Fight Club med sin reggeainspirerande skapunk.
- Det finns ju egentligen ingen som inte gillar oss. Det var en snubbe som sa att vi lät som fulla sextonåringar en gång - men det ser jag fan nästan som något positivt.
Bandets Hemsida 20:30 Electroboys Tvåmannabandet Electroboys är tillbaka för sin tredje Fight Club-spelning. De båda vännerna, som känt varann sen "tusen år tillbaka", började spela ihop sommaren 2004 och duon har bl.a. hunnit med att ersätta Chemical Brothers på en festival i Kina inför typ hundratusen personer. Bara en sån sak! Bandets Hemsida 21:00 Kafkas Fever Niklas Holmström, Simon Graf, Adam Olsson och nya gitarristen Robert Wilde utgör den grymma, och i allra högsta grad Fight Club-rutinerade, indiegruppen Kafkas Fever, som den här gången eventuellt kan få understöd av en för KF-publiken ökänd indian. Men vad finns det egenligen mer att säga om dessa herrar som ännu inte blivit sagt? De är naturligtvis bättre än någonsin, men har också nyligen släppt sitt självbetitlade album för allmän beskådan.
- Tänk dig att Liam Gallagher skulle få ett barn ihop med Patti Smith och att det barnet skulle växa upp med en fetisch för skrikande gitarrer, 80-tals-synthar, och perfekta pop-melodier. Där nånstans har du oss.
Bandets Hemsida 21:30 Kitchen Sink Movement Efter en sommar av utdragen lättja och uppskjutna planer är indierockkvartetten med det besvärliga namnet, Kitchen Sink Movement, äntligen tillbaka. Stockholmsbandet, som numera också sträcker sig till Uppsala, har inte bara varit in och ut i studion utan har också öppnat en hemsida man nu dagligen försöker fylla med det mesta av intresse.
- Svårt att säga om vi är så intressanta egentligen, men vi försöker. Och om skrivandet skiter sig så har vi ju alltid våran musik att falla tillbaka på.
Bandets Hemsida