Fight Club
2 december '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Vic Torious Vic Torious är en blandning av distinkt rockmusik och starka refränger. Detta är det unika resultatet av en låtskrivare, en webbredaktör, en snickare och en skådespelares gemensamma skapande. De har spelat tillsammans i drygt ett år och har spelat in två EP-plattor. Senaste spelningen var på Sticky Fingers i Göteborg.
Vic Torious gör nu sin första spelning i Stockholm.
Bandets Hemsida 20:00 The Pocket Rockets - Det finns ett begrepp inom den här musikgenren, ”stay in the pocket”, som myntades utav trummisen Steve Jordan. Det innebär att man inte ska göra några onödiga utsvängningar, hålla det tight. Så la vi ihop det med ett nödrim. The…
…Pocket Rockets, helt enkelt, började sin bana som coverbandet Morfars Orkester men hamnade snabbt, via ”Bandfindersvängen”, i funken, bland rap och tromboner (”en korsning utav Petter och Nisse Landgren”). Gänget föredrar sväng framför perfektion, så ifall du är på danshumör och har ryggen fri – kom till Stampen.
Bandets Hemsida 20:30 The Superjams Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida 21:00 Elsa Maria Elsa Maria har ihop med tre vänner från folkhögskolan kommit att bilda den självbetitlade gruppen Elsa Maria. Där huvudpersonen själv, som av bandet beskrivs som ” en maskin” när det gäller låtar, mestadels verkar bakom pianot och inte helt osökt för tankarna till artister såsom Regina Spektor och Maia Hirasawa.
- Jag har egentligen alltid hållit på med musik, enda sen jag var mini, fem nånting. Men första låten skrev jag nog när jag var nio. Den handlade om en klassresa till Omberg, ett berg i Östergötland.
Bandets Hemsida 21:30 The Callahan Efter att ha turnerat runt i bland annat Österrike och Tyskland är nu hårdpopbandet The Callahan tillbaka på hemmaplan för att bjuda Stampen på tjugo energiska, svettiga minuter men också – för att dricka öl.
- Inte nog med att vi har en ölmästare ibland oss, han är också mästare på att dricka öl snabbt. Vi utlyser redan nu en ölhävartävling den andra december, publik som band. Han förlorar aldrig.
Bandets Hemsida 22:00 Slowfat Slow Fat är ett åtta-mannaband, inklusive en stackars kvinna, som sedan starten 1998 har avverkat 7 basister. Bandet alltså, inte kvinnan. Slow Fat spelar en egen sorts funk som målas med den stora penseln. Deras ursprungliga entusiasm har ersatts av en en trötthet och resignation som gör att de inte orkar annat än att bara mala på och fortsätta repa och spela, men när de äntrar scenen så lever de upp och deras glada musik sköljer som en flodvåg över publiken. Frontmannen Creem Cascade har en enastående, troligen medfödd, förmåga att få upp en publik på tå, nyfikna på vad som skall hända. Slow Fat kommer att spela både sina gamla och nya hits, och det blir premiär för deras nya jullåt - "Christmas Is Up". Bandets Hemsida