Fight Club
1 december '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Vanbot Vanbot är musiken som älskar syntharna, lever för nerven och längtar efter att dansa!
Efter flera olika pop-projekt har nu Ester landat i gnistrande elekropop med Vanbot, och då som alter egot Vanessa. Vanessa är den lite tuffare & orädda Stockholmstjejen, till skillnad från Ester inflyttad från landet. Låtarna skrivs under ljuva cykelturer i Stockholm, för att sedan bli verklighet i den lilla hemmastudion med den överdimensionerade världskartan. Låtarna producerade tillsammans med Sebastian Forslund som får låtarna att dofta guld.
Bandets Hemsida 20:30 Chirping Chirpin, som existerat i olika konstellationer i snart tre år, gör härmed sitt andra framträdande på Fight Club. Sen sist har man inte bara valt att slå an en mörkare ton, och prioritera melankolin framför lättheten, man har också ändrat fördelningen inom bandet. Vilket har inneburit sjumilakliv för gängets utveckling.
- Alla är med och arbetar igenom musiken på ett annat sätt. Vi tänker mer på låtarna, och nöjer oss inte direkt. Nu är det inte längre så att nån har en låt, skriver ner den på ett papper och sen är klar, utan nu lägger vi verkligen ner tid. Våra äldre låtar känns plötsligt halvfärdiga.
Bandets Hemsida 21:00 Cale Cyler Det är alltid trevligt med debutanter på Fight Club. Och ännu trevligare blir det när banden gör sina absoluta debuter på Stampenscenen. Och så är fallet när det kommer till rykande färska Cale Cyler. Ett energiskt poprockband med obegränsade influenser som träffades på Rytmus.
- När jag skriver så skiver jag väldigt mycket utifrån andra personers perspektiv, hur andra upplever vissa situationer. Man kan vara som den personen även om man inte tänker på samma sätt. På så sätt blir det också mer bredd.
Bandets Hemsida 21:30 Sparkling Water Indierockbandet Sparkling Water bildades egentligen i våras, men kom igång på riktigt först efter sommarlovet, under vilket killarna knappt lyft sina instrument. Nu är det annat ljud i skällan, då man funnit roten till problemet, anledningen till varför saker och ting stod stilla tidigare.
- Vi hade inga spelningar! ”Gick det bra att repa”, frågade nån, ”nej, men det gör inget, vi ska ändå inte spela”. Det är samma grej som att plugga, man gör det ju bara när man har prov.
Bandets Hemsida 22:00 Prostitution "To prostitute" is derived from a composition of two Latin words: (preposition) pro and (verb) statuere. A literal translation therefore would be: "to expose", "to place up front".

Prostitution är ett rock/blues/psycadelia band som bildades på en pizzeria sommaren 2010. De består av spillror från olika underjordiska scener inom konstformen musik. Texterna är personliga och musiken melodiskt, känslig, skev, smutsig och svängig. Sångaren Petrus Bergstrand har ett förflutet inom det elektroniska bandet Golden Jinx.
Bandets Hemsida