Fight Club
30 november '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
20:00 Out Solution Ifall du snabbt direktöversätter Out Solution till svenska får du en första introduktion för vad som komma skall, åtminstone musikaliskt. Grunden till det hela är ”någon form av” hårdrock, som sedan kryddats med både pop och punk. Influenserna må komma från alla möjliga håll, men den röda tråden är och förblir de tydliga, melodiösa refrängerna.
- Vi har haft svårt att hitta våran nisch. Våra låtar är inte särskilt lika varann, men samtidigt vågar vi prova nya saker och säger aldrig blankt nej åt en idé, hur annorlunda den än är.
Bandets Hemsida 20:30 Digger Burns Som en Dodge Charger med gasen i botten jagad genom öknen av zombies. Så skulle man kunna beskriva denna konstellations alster. Deras grooviga ökenrock/stoner med ett stänk av action sätter nageln på spiken i ögat av örat i det tunga svängets epicentrum.
- Vi är inne i studion och spelar in och känner att vi behöver rensa skallarna. Kom utklädd till Zombie och jaga oss så gasar vi!
Bandets Hemsida 21:00 Quartertales Fight Club-bekantingarna Angelized är ett minne blott, och ur askan stiger nu Quatertales. Ett band som synliggör det representativa i progressiv rock, men förenar det med såväl klassisk musik som - jazz.
- Vi vill väl helt enkelt att folk ska lyssna utan att tänka för mycket på vad det är, mest tänka sig in i känslan. Man bör gå in med ett öppet sinne helt enkelt. Sen om man står upp eller sitter ner, snackar eller är tyst, det spelar ingen roll. Tycker man om det så tycker man om det.
Bandets Hemsida 21:30 Shatterproof Shatterproof, som tagit sitt namn efter en linjal, beskriver sin musik som rak och enkel rock, och har hämtat mycket utav sin inspiration från de brittiska halvöarna. Allt började som ett projektarbete på gymnasiet och gick sedan via en kall källare i föräldrahemmet till där man är idag. I förstahand redo att ta sig an Stampens scen.
- Det mesta jag skriver är rätt tragiskt och hemskt, trots att jag är både nyförlovad och väntar barn inom kort. Men det är så jag fungerar och vi väger upp det med glada melodier.
Bandets Hemsida 22:00 ROOM Vad som en gång i tiden var ett tungt metalband är idag mer av ett renodlat rock n roll-band. Killarna i Room har bytt sina förebilder från Pendulum till Alice Cooper, och insett att man känner sig mer hemma bland Led Zeppelin-solon än bland growl och mullrande dubbelkaggar.
- Det vart plötsligt ösigare, och kom mer naturligt. Det går inte att höra metal nånstans nu. Men samtidigt kan ingen riktigt placera oss.
Bandets Hemsida