Fight Club
29 november '10
Plats: Stampen, Stora Nygatan 5
T-bana: Gamla stan
Insläpp: Kl 19:00
Entré: 80 kr
Bilder Text: Leo Vene
Foto: Marie Guldager
19:30 Enszo & Stoffe Enszo och Stoffe är två vänner som rappar på svenska. Beaten beskriver man själva som ”poppiga”, och det är inte för inte som folk i killarnas omgivning dragit paralleller till populära Lorentz & M Zakarias.
- Vi har kört på ungdomsgårdar ett tag, men nu börjar det bli större och större. Och vi vet att det finns intresse, men vi får vänta och se.
Bandets Hemsida 20:00 Johan Dencker Johan lirar vispop helt enkelt, inga konstigheter. Texterna är viktiga. Melodierna också.
Den här måndagen spelar Johan med begränsad sättning, kanske blir det lite visigare än vanligt.
Bandets Hemsida 20:30 CONTARDO Stockholmsbandet med tvillingsystrarna Ivonne och Marcela i spetsen har jämförts med The Corrs och Fleetwood Mac och visst finns det en tydlig 90-tals prägel i deras musik. De har precis spelat in ett album med producenten Christoffer Lundqvist i hans studio nere i Skåne och en av låtarna, Hard to let go, har redan spelats i P3. Snart väntar singelsläpp.
Bandet ser fram emot att spela på Fight Club:
"-Vi spelade faktiskt på Stampen för ett par år sedan och vi har utvecklat vårt sound rätt mycket sedan dess. Det ska bli jättekul att komma tillbaka med massa nya låtar i bagaget!"
Bandets Hemsida 21:00 U-Boats Stockholmska rockbandet U-Boats började som ett trivsamt jammande några klasskompisar emellan, men utvecklades snabbt till vad som idag alltså är U-Boats. Ett livevänligt rockband med ”bra material som svänger”.
- Vi spelade in våran demo på Tynningö ute på Johns landställe, där han byggt nån form utav box på övervåningen. Ett mixerbord från stenåldern som man sätter igång med en tv, och en dator från 80-talet. I början var vi också tvungna att tända på kaminen för att få upp värmen, men samtidigt så var det väldigt inspirerande.
Bandets Hemsida 21:30 Maine Trots att man är hela sex personer i bandet ser man sig själva som ett av Sveriges mest diplomatiska band. Alla ska vara med och bestämma, och är det så att någon är oense med någon annan, börjar man likt Påvarna i Vatikanen, om på nytt.
- Det är svängigt, det är kongas, konstiga ackord. Rätt innovativ rock helt enkelt. Det har varit en successiv kurva, som började som alla andra i den skitdåliga barréackordrocken, Green Day och sånt skit. Och det kan ju också vara en anledning till varför vi fortfarande håller ihop, att vi hela tiden utvecklats, det driver oss framåt i nån slags växelverkan.
Bandets Hemsida 22:00 Asinorum Bild och intervju med bandet läggs vanligtvis upp 10-14 dagar före evenemanget. Bandets Hemsida